Završena sednica posvećena poslaničkim pitanjima

BEOGRAD, 24. februara 2011. (Beta) - Skupština Srbije završila je u četvrtak uveče sednicu na kojoj su premijer i ministri tri sata odgovarali na pitanja poslanika o Kosovu i Metohiji, poslovanju javnih preduzeća i drugim ekonomskim i političkim temama.

Premijer Mirko Cvetković rekao je u parlamentu da će pregovori Beograda i Prištine najverovatnije početi u martu, kao i da je Srbija već dva meseca spremna za početak dijaloga.

Cvetković je kazao i da vlada "normalno funkcioniše" posle konstatovanja ostavki tri ministra iz G17 plus, kao i da je današnja sednica protekla u "konstruktivnoj" i "dobroj" atmosferi.

On je naveo da će vlada "vrlo brzo" doneti odluku da struja poskupi od 1. aprila, a ne od 1. marta kako je ranije najavljeno, kao i da se poskupljenje neće odnositi na domaćinstva koja troše do 350 kilovat-časova električne energije mesečno.

Upitan o radu raznih državnih agencija, Cvetković je rekao da će u "dogledno" vreme biti poznati rezultati analize aktivnosti tih službi radi racionalizacije i smanjenja njihovog broja.

Pogledajte još