Dita Fon Tiz u Beogradu

Glamurozna diva koja ne skida osmeh sa lica, porcelanskog tena kao lutka, prirodna plavuša koja se farba u crno, prvi put je nastupila u Srbiji, i to u Grand Kazinu. Beograđane je najvšie oduševio Ditin šou u velikoj martini čaši, gde su i najkomotnije obučeni počeli da se preznojavaju.

Na ovoj proslavi, na kojoj se slavio treći rođendan Grand Kazina, nastupili su i Filip Pat, Dado Topić, i Tanja Bošković.

Perje koje golica maštu

Krenućemo priču od početka da bismo dočarali atmosferu koja se postepeno gradila i sve više zagrejavala.

Kada je Dita prolazila crvenim tepihom, kažu da je toliko požurila da je maltene udarila u staklena vrata. Ipak je slikanje ostavila za one retke u Grand Kazinu.

Prvu tačku od 10 minuta započela je tačno u 23 sata. Iako su svi pogledi upereni u binu, Dita je sa obezbeđenjem graciozno ušetala kroz publiku. Imala je korset bež boje i čipkasti donji deo, zajedno su činili kostim. Sve što su o njoj pričali ili pisali – tačno je. Ima stila i šarma, prefinjenost, lepa je, i što je jako važno - ne skida osmeh sa lica. Ono što najčešće pitaju je – A koliko se skida? Skidanje traje desetak minuta, i nije potpuno gola jer razdvaja vulgarno od erotičnog. Pokreti su spori, a skidanje je lagano – jedna rukavica, pa druga, jedna čarapa i druga… Jedan po jedan komad odeće pada, a ona ostaje samo u nečemu što podseća na donji veš. Čitav šou dodatno su začinile velike lepeze od perja.

Čuli su se povici i tapšanje s vremena na vreme. Svi su se tiskali oko bine, pa se, ako ste bili malo dalje, mnogo toga jedva videlo. Nakon prvog nastupa, mnogi su jedva čekali da prokomentarišu i pokažu jedni drugima snimke i slike koje su napravili mobilnim telefonom. “Ja sam video samo perje”, “Kao lutka je”, “Ovo je umetnost!”, samo su neki od komentara.

Najupečatljiviji je bio – “Eto dokaza da je danas sve marketing. Prosečna riba, sedam minuta nastupa, ne skine se do kraja, a koju je lovu uzela!”.

Da li ste za jedan martini sa maslinkom?

I dok su komentari posle prvog nastupa pljuštali sa svih strana, već posle drugog, mnogi su ostali bez teksta.

Na sredini bine je velika martini čaša puna vode, u kojoj je suner u obliku masline. Dita na scenu stupa u šljokičastom korsetu. Sve na njoj sija, od kose, kože, odeće, do osmeha i očiju. Kada skine sve sa sebe, ulazi u čašu i počinje da se kupa. Naravno u ritmu muzike, elegantno i zavodljivo. Zatim počinje da prska sve okolo, i da se poliva vodom iz sunera-masline. Voda curi po njoj, a i van čaše koja se okreće, čuju se povici i žvizduci. Izgleda kao da Dita obožava ovu tačku i kao da u njoj potpuno uživa.

Njen struk je neverovatno uzak. Na njenoj besprekornoj koži, ipak se vide crveni tragovi na leđima od uskog i krutog korseta.

Posle ovog nastupa čuo se komentar – “Sav sam se preznojio”, ostali su se uglavnom smeškali…

Šta god da je razlog - marketing ili sama Ditina pojava, za njen šou traži se karta više. Kada se čulo da će doći u Beograd, mnogi su se raspitivali kako da kupe kartu (iako su se delile samo pozivnice). Da ne pominjemo slatko nestrpljenje nekoliko dana pred nastup i gužvu na samom događaju.

Retko se ono što ona radi naziva striptizom. Većina će reći da je to šou, burleska, umetnost. To i jeste velika razlika i njen najveći uspeh.

(old_image)

A u međuvremenu…

… Neumorno su svirali i pevali Dado Topić i Filip Pat. A i Tanja Bošković je upriličila slavlje pesmom “Nemoj da brigaš brigaš, život se stara, dok bude ljudi biće i para…”. Neki su iskušavali sreću na kocki, drugi đuskali i pevušili. Neki su vrebali slatke i slane ukusne zalogajie na poslužavniku. U rukama gostiju najčeše se videlo belo vino u duguljastim čašama, kao i šampanjac.

Od poznatih videli smo Gordana Kičića, Mariju Kilibardu, Sergeja Trifunovića, Maju Uzelac, Tijanu T, Nenada Radujevića, i mnoge druge...

Šljokčiaste haljinice, svečane duge suknje i haljine, vrtoglave potpetice, mrežaste čarape do pola butina… Beograđanke nisu ostale dužne Diti!

Tako se završilo jedno glamurozno veče u Grand Kazinu. Kao da se dešavalo u nekom drugom gradu, na suprotnoj strani sveta. Stvarnost nas je dočekala napolju – uporan sneg i nepregledne bele ulice. I pitanje taksiste – “A čekaj, je l’ se skinula skroz ili…?”.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Bogdan Pedovic

Pogledajte još