Pri odlasku strancima uništavaju čipove iz telefona

BEOGRAD, 25. februara 2011. (Beta) - Libijska služba bezbednosti putnicima koji preko aerodroma u Tripoliju napuštaju tu zemlju, u četvrtak su uništavali čipove u mobilnim telefonima i na nosivim kompjuterima kako bi ih sprečili da iznesu fotografije ili video-snimke na kojima bi se moglo videti stradanje i ubijanje demonstranata na ulicama Tripolija i drugih gradova.

To je novinska agencija Beta saznala od jedne gradjanke Srbije koja je danas avionom napustila Tripoli. Prema njenom svedočenju, tokom nemira u glavnom gradu Libije policija i vojska pucale su sa krovova zgrada na demonstrante.

Pucnjava iz automatskog i drugog oružja trajala je svake noći, od proteklog petka do ponedeljka, po više sati. Tela ubijenih, kako kaže, uklanjana su odmah, a kućepaziteljima je naloženo da bez odlaganja očiste krv i druge tragove nasilja ispred zgrada.

Na prilazima aerodromu u Tripoliju, u dužini od nekoliko kilometara, već danima se nalazi veliki broj ljudi, pretežno Arapa i Azijaca, koji pokušavaju da se približe aerodromskoj zgradi i da ugrabe mesto u nekom avionu.

Medju stranim diplomatama u Tripoliju prenose se vesti da su libijske vlasti odlučile da svim sredstvima skrše pobunu u gradovima koji su sada u rukama protivnika režima.

Pogledajte još