U subotu domaći izbor za Pesmu Evrovizije

BEOGRAD, 25. februara 2011. (Beta) - Srbija će u subotu uveče birati svog kandidata za takmičenje "Pesmu Evrovizije", a publika će se SMS glasovima opredeljivati izmedju tri kompozicije: "Ring Ring" Kornelija Kovača, "Čaroban" Kristine Kovač i "Idemo dalje" Aleksandre Kovač.

"Ring Ring" će izvesti grupa "Briz" (Breeze), "Čaroban" će izvesti pevačica Nina, a "Idemo dalje" njena autorka, Aleksandra Kovač.

Pobednička pesma i njen izvodjač predstavljaće Srbiju na "Pesmi Evrovizije" koja će biti održana od 10. do 14. maja u Diseldorfu, na osnovu prošlogodišnje pobede nemačke pevačice Lene Mejer-Landrut (Lena Mayer-Landrut).

Domaći izbor za "Pesmu Evrovizije" koji organizuje Radiotelevizija Srbije (RTS), moći će da se prati od 21 sat na prvom programu Javnog medijskog servisa, a u pratećem programu će uživo nastupiti gosti iz Hrvatske i Makedonije, kao i muzički izvodjači iz Srbije.

Hitove Kornelija Kovača i njegovih kćeri Kristine i Aleksandre izvodiće Nina Badrić, Dado Topić, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Karolina Gočeva, Boris Novković, Tanja Banjanin i grupe "Peti elementi" i "Zemlja gruva".

Pogledajte još