PET SAVETA: Kako da kosa u jesenjem periodu ne bude naelektrisana

Kad stigne hladno vreme, nošenje kape i marame se podrazumeva. Neizostavni pratilac je naelektrisanje kose i situacija da svaka dlaka ide na svoju stranu. Jesen je noćna mora za svakog ko ima srednju ili dugu kosu, jer se ona tad teško kontroliše i oblikuje. Na sreću, postoje frizure koje možete nositi ispod kape ili šešira bez bojazni da će se pokvariti. Dobra vest je i da postoje neka jednostavna rešenja koja će učiniti da vaša frizura bude baš onakva kakvu želite.

Koristite hidratantni šampon

Tokom jesenje i zimske sezone, vazduh sadrži manje vlage, pa kosa postaje veoma krhka. Zato je važno koristiti hidratantni šampon koji će je zaštititi i sačuvati njenu vlažnost. Postoje i posebno formulisani preparati sa polimerom koji kosi pruža antistatička svojstva.

Nauljite kosu

Dok je još vlažna, na kosu stavite hranljivo ulje. Dodatna vlaga će sprečiti stvaranje elektriciteta kada se osuši. Vodite računa o tome kakav preparat koristite. Najbolje je da to bude neka lagana, hidratantna formula koja će kosu učiniti glatkom, ali je neće izmastiti i slepiti. Obratite pažnju i na to koju količinu ulja stavljate i nemojte ga nanositi na teme.

Nabavite fen sa jonizatorom

On emituje negativne jone koji pomažu da se kosa osuši brže, bez korišćenja visoke temperature. Tako dlaka ostaje meka i sjajna

Očistite četke za kosu

Kao i četkice za šminkanje, i četke za kosu treba redovno čistiti. Operite ih šamponom ili deterdžentom za sudove i tako ćete ukloniti prljavštinu koja pomaže stvaranju elektriciteta.

Stilizujte frizuru kremom

S obzirom na to da sprejevi za kosu često sadrže alkohol, oni je mogu isušiti, što želite da izbegnete. Umesto njih, za oblikovanje kose odaberite proizvod u obliku kreme. Nanesite malu količinu na krajeve i brzo ćete eliminisati naelektrisanost.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.