Đoković osvojio treći uzastopni trofej u Dubaiju

BEOGRAD, 26. februara 2011. (Beta) - Teniser Srbije Novak Đoković uspeo je da osvoji treću uzastopnu titulu na turniru u Dubaiju pošto je pobedio Rodžera Federera iz Šajcarske sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Đokoviću je kao pobedniku turnira pripalo je 500 ATP bodova i 385.000 dolara.

Najbolje rangirani teniser iz Srbije odlično je počeo meč i već u trećem gemu došao do brejka. Đoković je ubrzo imao novu šansu da Federeru oduzme servis, ali je teniser iz Švajcarske uspeo da smanji na 3:2 u gemovima.

Posle 34. minuta igre u prvom setu Đoković je iskoristio drugu set loptu i ponovo oduzeo protivniku servis za 6:3.

U drugom setu bolje je počeo Federer, koji je poveo sa 3:1 u gemovima. Usledio je međutim preokret, posle kojeg se Đoković radovao pobedi.

I drugi set Đoković je dobio sa 6:3, posle ukupno sat i deset minuta igre.

"Bio je ovo jedan od boljih mečeva koje sam odigrao ove godine. Uvek je veliki izazov igrati protiv Federera i smatram da sam od početka do kraja dobro igrao", rekao je Đoković po završetku meča i dodao:

"Tokom priprema za novu sezonu mnogo sam radio na poboljšanju servisa. Ako hoću da pobeđujem najbolje igrače onda moram odlično da serviram".

Naredni izazov za Novaka Đokovića biće sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije, koja idućeg vikenda u Novom Sadu dočekuje Indiju.

Đoković je rekao da se raduje okupljanju nacionalnog tima.

Bio je ovo 21. duel Đokovića i Federera, a teniser iz Švajcarske vodi sa 13 pobeda nasrpam Novakovih osam.

Đoković je ove godine pre turnira u Dubaiju osvojio Otvoreno prvenstvo Australije, a u 12 odigranih mečeva ostvario je isto toliko pobeda.

Pogledajte još