Ranijeri: Trebalo je da odem u junu

BEOGRAD, 26. februara 2011. (Beta) - Bivši trener fudbalera Rome Klaudio Ranijeri istakao je večeras da je ispao "žrtveno jagnje" zbog ostavke koju je nedavno podneo u rimskom klubu.

"Podneo sam ostavku zbog ljubavi prema Romi i u ovom trenutku jedini sam ispao 'žrtveno jagnje'. Sada je na igračima da se dokažu", rekao je Ranijeri za italijansku televizijsku stanicu TG1.

Ranijeri se tokom sezone u više navrata sukobio sa kapitenom Frančeskom Totijem i napadačima Mirkom Vučinićem i Markom
Borijelom.

"Nažalost ove godine lični ineteresi su bili ispred klupskih. U svlačionici smo se dogovorili da sastav ekipe često mora da se menja, ali kada je došao red na odredjene igrače da se presele na klupu ispalo je drugačije", istakao je Ranijeri.

On medjutim ne misli da su ga pojedini igrači bojkotovali.

"Igrači često ne mogu da nadju zajednički jezik sa trenerom, ali kada sam ja bio igrač trudio sam se da razumem šta trener traži od mene", rekao je Ranijeri i dodao: "Ako me pitate koje sam greške napravio za godinu i po u Romi, rećiću vam da je trebalo da odem u junu".

Ranijeri je pre dolaska u Romu otpušten iz Juventusa samo dva kola pre kraja prvenstva, odnosno čim je ekipa Intera i teoretski obezbedila novu titulu.

"U fudbalu postoje neka mesta koja su raj i druga koja su pakao. U poredjenju sa Engleskom, Italija je za mene pakao", ocenio je Ranijeri koji je od 2000. do 2004. godine vodio ekipu Čelsija.

Pogledajte još