Srpsko tržište telekomunikacija ima potencijal

BEOGRAD, 27. februara 2011. (Beta) - Predsednik Upravnog odbora Vip mobajla Tanasis Kacirumpas ocenio je da je Srbija po pitanju telekomunikacija tržište u razvoju sa dobrim potencijalom, ali da postoje i problemi.

"Kada pričamo o fiksnoj telefoniji i internetu veliki problem predstavlja nedostatak dobre i savremene telekomunikacione infrastrukture, koja je neophodna ukoliko zemlja želi da privuče nove poslove i razvija postojeće", rekao je on u intervjuu agenciji Beta.

Prema rečima Kacirumpasa, drugi problem je nepostojanje jasnih propisa, koji regulišu pristup postojećoj infrastrukturi i njenu bolju iskorišćenost.

"U mobilnim telekomunikacijama glavne prepreke liberalizaciji su nedostak ozbiljnih analiza tržišta i odsustvo odgovarajućih tržišnih instrumenata koji bi doneli kvalitetniju interakciju ponude i tražnje, bolje usluge korisnicima, optimalne prihode operaterima, ali i državi na osnovu poreza", rekao je on.

Sposobnost da se pruže savremeni telekomunikacioni servisi, prema rečima Kacirumpasa, zavisi i od kvaliteta i kapaciteta informaciono-tehnološke (IT) infrastrukture.

Pogledajte još