Glumac Milan Marić podržao UN Women kampanju #PolaPola "Briga nije (samo) ženski posao!"

Popularni glumac, Milan Marić, kog svakog vikenda imamo prilike da gledamo u nastavku serije "Državni službenik" jedan je od ambasadora promena trenutno aktuelne UN Women kampanje #PolaPola "Briga nije (samo) ženski posao!".

Milana i njegovu sjajnu izvedbu svakog od likova koje tumači, imali smo prilike da gledamo u serijama "Jutro će promeniti sve", "Pet", "Besa", "Žmurke" i "Državni službenik". U ruskom biografskom filmu "Dovlatov" tumačio je naslovnu ulogu zahvaljujući kojoj je na Berlinskom filmskom festivalu proglašen za jednog od deset najperspektivnijih mladih glumaca u Evropi.

Borac za ljudska prava i neretko glasnogovornik na temu rodne ravnopravnosti, poznati glumac poziva na ravnopravnu raspodelu neplaćenog rada u kući.

"Kućni poslovi i briga o drugim članovima i članicama porodice jesu posao. I žene i muškarci treba da ga rade ravnopravno!", poručuje Milan.

UN Women i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, a u saradnji sa kompanijom Color Media Communications pokreću nacionalnu kampanju koja pod imenom "#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” poziva na priznavanje i ravnopravnu raspodelu neplaćenih poslova u domaćinstvu, pre svega staranja.

Takođe, u okviru kampanje postavljene su previjalice za bebe u muškim toaletima u pet javnih objekata u zemlji: Cine Grand (TC BIG Rakovica) i Kombank dvorana u Beogradu, Muzej Vojvodine i Arena Cineplex u Novom Sadu, i Bioskop Vilin grad u Nišu.

Kampanja “#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” trajaće do 25. novembra uz pomoć brojnih agenata promena kao što su Milan Marić, glumac, Mina Sovtić, glumica, Nataša Miljković, televizijska novinarka i autorka, Jovana Petković, modna dizajnerka, Zaga Kalmar, modna dizajnerka, Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina “Lepota & Zdravlje”, Milica Đokić, marketing ekspertkinja, Mladen Sekulić, fotograf, Sandra Zekić, bokserka i novinarka i mnogi drugi.

Kampanja je deo projekta Rodno odgovorno upravljanje koji sprovode Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i UN Women uz podršku Britanske ambasade i Fonda za dobro upravljanje.

Pogledajte još