DOPUSTILA SAM TELU DA RECIKLIRA SVE OTROVE: Vesna de Vinča otvorila dušu nakon 42 dana gladovanja

Novinarka Vesna de Vinča koja je šokirala javnost nakon objave da je gladovala 42 dana, gostovala je u jutarnjem programu TV Prva gde je detaljno pričala o procesu autofagije.

- Počela sam da jedem juče, a trenutno uopšte nisam ni gladna. Ja inače 30 godina gladujem, počela sam malo da se igram kada sam obišla Indiju i videla kako oni to rade. Nakon što sam obolela od štitne žlezde, rešila sam da to saniram gladovanjem. Gladujem svake godine pomalo, a jednom sam uspela čak 28 dana za celu godinu.

Vesna ističe da postoji čitava nauka o gladovanju koja se razvija već dva i po veka.

- Ono što moram da naglasim jeste da je profesor Ošinari Ohota, japanski naučnik 2016. godine dobio Nobela za autofagiju. On je naučno dokazao ono što su pre 2000 godina radili i promovisali i Hrist, i Buda, i Mojsije koji su po 40 dana gladovali. Pitagora je 40 dana gladovao pred polaganje ispita u Aleksandriji i čak je insistirao da mu učenici budu oni koji mogu da gladuju jer je to pokazivalo snagu njihove volje. Hipokrat, tvorac medicine je uvek isticao da telo mora da se čisti jer što mu više hrane dodajte, to ga više uništavate.

De Vinča tvrdi da su naša tela inače zagađena otrovima, te da kada odlazimo kod lekara on samo "dodaje još jedan lekić i ostavlja još otrova".

- Telo mora da se čisti. Prvi poziv na gladovanje jeste zbog detoksikacije zato što mi živimo u veku otrova i planeta nikada nije bila tako zatrovana i sva je prilika da će to trajati. I kroz vazduh, i kroz hranu, i kroz odeću - naša sudbina je da moramo da se čistimo kako bismo mogli ponovo da se "prljamo".

Poznata novinarka planira da objavi knjigu u kojoj će objasniti sve procese i načela autogafije. Ujedno ističe da nikada nije uzela nijedan lek i da živi isključivo na taj način.

- Ujutru kada ustanem prvo istrljam desni zeolitom. U pitanju je vulkanska lava koja se pre 100 miliona godina izlila i ima fenomenalnu funkciju čišćenja organizma - jedna "rešetka" koju kada unesemo u organizam usisa sve otrove, a izbaci 4 važna minerala počev od magnezijuma. To je prva i poslednja stvar koju radim u toku dana. Druga stvar jeste da pijem čaj od žalfije - u pitanju je najvrednija vrsta čaja. Potom procedim kantarion i matičnjak, dodam i pijem. Popodne pijem vodu sa limunom. Takođe, u toku dana pijem Brojsov sok od 60 odsto cvekle, 20 odsto šargarepe, ostalo su rotkva, celer i krompir - pije se do pola čaše dnevno. Po uputima lekara meša se pomalo sa pljuvačkom i pijucka tokom čitavog dana. Pred spavanje pijem valerijanu ili matičnjak, ponovo zeolitom istrljam desni i idem da spavam.

Ona ističe da već posle petog, šestog dana prestaje glad. A kako se uopšte navići na gladovanje?

- Postoje mnoge škole gladovanja, za početnike je najbolje kaskadno - jedan dan se jede, jedan ne jede; dva dana se jede, dva ne jede. Taj način je dobro iniciranje u to da se uverite koji su boljici. Ako niste u mogućnosti za tako nešto, onda je najbolje da se posle 18h više ne jede, pa sve do 10 ujutru. Možete i sami odrediti vreme, ali bitno je da 16 sati budemo bez hrane i dopustimo organizmu da potpuno reciklira sve otrove - kaže i dodaje da autofagijom ne smeju da se služe manja deca, trudnice, bolesnici poslednjih stadijuma bolesti, jako mršave i jako gojazne osobe.

Tokom 42 dana konstantnog gladovanja Vesna kaže da je bilo preplitanja mnogih faza i efekata.

- Prvo detoksikacija, moramo se očistiti da bismo podizali imunitet, a to je važno baš sad u vreme pandemije. Zeoilit prvo izbacuje masne materije, a onda organizam počinje da čisti sam sebe - jede izrasline, otekline, ciste, tumore, fleke po telu. Mnogi tvrde da su bolesti eksplozije otrova u nama, a organizam se spasava tako što ih zatvara u određene forme. U toj drugoj fazi počinje čišćenje i polako se organizam fokusira na bolesti. Otrovaćemo se još više ako popijemo lek. Posle toga, kada se bolesti očiste onda ide proces obnavljanja organizma, pa na kraju ide i lepota - osmeh na licu i sjaj u očima - kaže i dodaje da treba uvesti šetnje, nikakve teške vežbe - Hod po šumi, vežbe "pet Tibetanaca", autofagija, zeolit, žalfija i cvekla moraju da budu naš svakodnevni doživljaj.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: vesnadevinca/Instagram

Pogledajte još