HOROSKOP I OČUVANJE ŽIVOTNE SREDINE: Koliko su ekološki osvešćeni znaci Zodijaka?

Kada je u pitanju očuvanje životne sredine, znaci horoskopa imaju različite navike i svest, te će jedan Ovan sesti u automobil samo ako nema drugog izbora, a Lav će rado kupiti hibridni automobil. Devica će čistiti dom prirodnim sredstvima poput sirćeta, a Škorpije brižno odvaja otpad. U nastavku saznajte kako se ponašaju ostali znaci horoskopa.

OVAN

Ekološki osvešćen Ovan sešće u automobil samo kad nema drugog izbora. Vožnja biciklom ne samo da mu pomaže da ostane u dobroj formi, nego time doprinosi smanjenju emisije ugljen dioksida i to ga čini osvešćenim stanovnikom planete Zemlje.

Rado će se uključiti i u akcije - učinite svoj park zelenijim, posadite drveće uzduž glavnog puta u gradu i sl.

Otrčaće i maraton ako on ima dobrotvornu svrhu, kao što je čišćenje odlagališta otrovnog otpada. Obavezno recikliraju otpad!

BIK

Bik je samim rođenjem povezan sa zemljom i prirodom. On je zelen do svoje srži. Stoga se oštro protivi iskorišćavanju šuma u industrijske svrhe, u vrtu će koristiti samo prirodna đubriva i izbegavati pesticide. Daće sve od sebe da svoj dom uredi sa što više prirodnih materijala, a izbegavaće sve što na bilo koji način "truje" vazduh u prostorijama u kojima boravi.

Dobro bi bilo i da jede što manje crvenog mesa jer, prema najnovijim istraživanjima, krave su izvor metana koji je jedan od najzastupljenijih gasova u atmosferi.

BLIZANCI

Osvešćeni Blizanci odusta će od vožnje automobilom, više hodati i koristiti javni prevoz. Budući da baš vole komunikaciju i ne mogu bez mobilnog telefona, ponekad im je teško da se odreknu tog dela imovine, ali odlučiće barem da ga manje koriste.

Budući da mogu da imaju problema s plućima, rado će preduzeti sve što je potrebno kako bi udisali što čistiji vazduh u prostorijama u kojima puno borave, pa će se pobrinuti da postave sobne biljke koje će "udisati" štetne toksine.

RAK

Rakovi će puno pažnje posvetiti kvalitetu ishrane i kupovini organskih namirnica. Kupovaće voće i povrće lokalnih proizvođača, a ukoliko žive u kući, imaće svoju malu oazu, vrt u kojem sade svoje omiljeno povrće. Učiće svoj pomladak recikliranju, strogo će odvajati biootpad od ostalog kućnog otpada.

Dom će čistiti prirodnim sredstvima - sirćetom, limunom, a nameštaj će polirati maslinovim uljem. Ukoliko u domu imaju problem s mravima, koristiće mešavinu lovorovog lišća i kajenske paprike.

LAV

Lav će rado, ukoliko ima novca, kupiti hibridni auto. Oni vole da budu u toku s najnovijim trendovima. Još ako time pomažu okolini, tim bolje. Negovaće kožu i kosu samo prirodnim proizvodima, pa i kremama i maskama iz kućne radinosti, dakle onima koje su sami napravili.

Mnogi Lavovi koristiće svoje sjajne liderske veštine kako bi pomogli okolini. Govoriće na "zelenim" skupovima, marširati uz ekološka udruženja i zelene stranke, prikupljati sredstva i biti primer drugima kako se živi zeleno.

DEVICA

Nema većeg čistunca u horoskopu od Device. Dom čisti samo prirodnim sredstvima - sirće i soda bikarbona. Kućne ljubimce hraniće organskom hranom, isto kao i sebe i svoje ukućane. Device koriste svoje izvrsne istraživačke veštine kako bi pomogle okolini. Izrađuju samostalno domaće proizvode za čišćenje i negu kože i kose.

Nerado bacaju stare predmete - radije ih popravljaju, preuređuju i od starog stvaraju novo. Vodu ne piju direktno iz slavine, nego je destiliraju.

VAGA

Velike estete horoskopa znaju da ima mnogo lepote u prirodi i prirodnim materijalima, pa će za početak izbegavati kupovinu odeće od viskoze. Tražiće samo pamuk i ostale prirodne materijale. Neće koristiti plastične kese, a plastične i staklene boce odlagaće u za to predviđena mesta.

Kupovaće i posuđe za kuvanje od nerđajućeg čelika i koristiti energetski efikasne sijalice. Podeliće jedan automobil sa supružnikom, a spavanje u posteljini od svile ili organskog pamuka joj je poseban užitak.

ŠKORPIJA

Kad se Škorpija zagreje za neku ideju, postaće njen verni poslanik i pobornik. "Zelena" Škorpija će brižno odvajati otpad, kupovati samo organske namirnice, izbjegavaće sve što je plastično i što na bilo koji način zagađuje okolinu. Mogu da postanu jedni od najizvrsnijih i najpredanijih zagovornika zaštite okoline i planete Zemlje.

Posebno su zainteresovani za zaštitu staništa divljih životinja, a rado pomažu i nezbrinutim životinjama. Mnoge Škorpije ne jedu meso ili pokušavaju da smanje njegovu potrošnju.

STRELAC

Strelca će privući predmeti izrađeni od konoplje, umesto u hotelu godišnji odmor će provesti u šatoru, a ukoliko ima finansijskih sredstava, rado će ih uložiti u kupovinu solarnog mobilnog telefona ili barem solarnog punjača za telefon.

Ukoliko žive u kući, ugradiće solarne panele i tako proizvoditi električnu energiju u sopstvenoj režiji. Učiniće sve kako bi smanjio svoje račune za grejanje i hlađenje. Svaki slobodan dan iskoristiće kako bi pobegao u prirodu, disao čist vazduh i popeo se na najviši vrh s kojeg puca predivan pogled.

JARAC

Ekološki osvešćen Jarac će vrlo ozbiljno pristupiti problemu zagađenja okoline. Kao prvo, promeniće životne navike, od ishrane do same kulture života. Izbegavaće sve što je veštačko, sintetičko, sve što ugrožava opstanak šuma i prirode. Osiguraće i da mu dom ima efikasnu izolaciju kako bi što manje trošio električnu energiju.

Koristiće prirodnu fasadu i boju na zidovima stana u kojem živi. I na kraju, biće odlučan u nameri da auto zameni kvalitetnim biciklom.

VODOLIJA

Briga za planetu Zemlju je Vodoliji često visoko postavljena na njenoj listi prioriteta. One se rado uključuju u sve dobrotvorne akcije i podižu svest o važnosti čuvanja okoline. Ljuti ih nemar političara po pitanju ekologije i rado će se uključiti u protestne aktivnosti ako se time štite zelene površine u gradu u kojem živi.

Zeleno je za njih stil života pa će saditi drveće u urbanim područjima. Naime, jedno stablo može da apsorbuje oko 49 kilograma ugljen dioksida godišnje.

RIBE

Ribe su izuzetno osetljive na negativne ljude, a potom i na sva zagađenja. Oni će svoj dom učiniti zelenom oazom. Imaće mnogo kućnog bilja, koristiće lampe od himalajske soli koje uklanjaju prašinu, perut i ostala zagađenja iz vazduha. Pobrinuće se da na tuš instaliraju filtere kojima će pročistiti vodu kojom se tuširaju.

Kupovaće samo organsko voće i povrće te koristiti biljne lekove umesto medikamenata na recept, kad je to moguće. Voda je njihov element pa će podržati lokalne napore na čišćenju mora, jezera i potoka.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još