Vlade Divac gost festivala Zagrebdoks

ZAGREB, 28. februara 2011. (Beta) - Srpski košarkaš Vlade Divac biće gost Medjunarodnog festivala dokumentarnog filma "Zagrebdoks" (ZagrebDox) koji je u nedelju uveče počeo u glavnom gradu Hrvatske.

Prema najavama organizatora, povod za Divčevo gostovanje je prikazivanje filma "Nekad braća" koji se bavi prijateljstvom dva košarkaška velikana bivše Jugoslavije a potom Hrvatske i Srbije - pokojnog Dražena Petrovića i Vladeta Divca.

Film će na "Zagrebdoksu" biti prikazan 3. marta u sklopu revijalne selekcije "Kontroverzni doks".

"Zgrebdoks" je otvoren u nedelju uveče projekcijom hrvatskog dokumentarnog filma "Irokez" u režiji Matije Vukšića, a koji govori o životu boksera Željka Mavrovića. Tokom sedam festivalskih dana biće prikazano oko 150 filmova, medju kojima oko 50 hrvatskih. Za nagrade "Veliki pečat" boriće se 29 filmova u medjunarodnoj i 24 u regionalnoj konkurenciji.

Medju njima je i film srpskog autora Mladena Matičevića "Run for Life" o trojici sportista iz Etiopije koji su svoju zemlju zamenili Srbijom, u potrazi za boljim životom, sportskom karijerom i srpskim državljanstvom.

Pogledajte još