NOOIS odlikovan Srebrnom medaljom za zasluge

Srbija i svet danas obeležavaju Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a tim povodom predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

U skladu sa epidemiološkom situacijom predsednik RS Aleksandar Vučić obratio se dobitnicima i građanima u 11.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Organizovan je direktan prenos na prvom programu RTS-a. U ime svih dobitnika govorio je doktor Predrag Кon, dobitnik Ordena Кarađorđeve zvezde.

- Povodom odlikovanja NOOIS-a od strane predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, srebrnom medaljom za zasluge, upućujem čestitke celom invalidskom pokretu i izražavam ogromno zadovoljstvo dobijenim priznanjem koje je izuzetno velika čast, ali i odgovornost za naše dalje delovanje. Zahvaljujem se i na podršci Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a naročito Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom na čelu sa pomoćnikom ministra, Biljanom Barošević, na podršci i partnerskom delovanju, te u tom smislu ovo jedinstveno priznanje pripada svima nama zajedno! Ponosna sam što je NOOIS prepoznat od strane države kao jedna od organizacija zaslužnih za doprinos u oblasti kojom se bavimo. Nadam se da ćemo ovo veliko priznanje opravdati daljim zalaganjem za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji i rezultatima koji će pokazati da ova naša "borba" ima smisla i da to što radimo dopire do svake osobe sa invaliditetom! Zaista, velika čast i još veća odgovornost! – rekla je Ivanka Jovanović.

Izvor: Noois.rs
Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

Pogledajte još