Revizori u NSZ-u, u utorak u Jatu

BEOGRAD, 28. februara 2011. (Beta) - Država revizorska institucija (DRI) u ponedeljak je počela kontrolu finansijskog izveštaja za 2010. godinu Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), a u utorak će početi kontrolu nacionalog avioprevoznika Jat ervejz, izjavio je predsednik Saveta DRI Radoslav Sretenović.

"Ovih dana će početi kontrola poslovanja u prošloj godini odredjenih javnih preduzeća, Fonda PIO, Zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i budžeta Vojvodine, Beograda, Novog Sada, Niša i Leskovca", rekao je Sretenović novinarima u Domu Narodne skupštine.

Kontrola budžeta Vojvodine će, prema njegovim rečima, trajati najmanje tri meseca, a Jata dva meseca. Na spisku javnih preduzeća u koja će ući državni revizori su, kako je najavio Sretenović, i novosadski "Vodovod i kanalizacija" i niška "Medijana'.

DRI je sredinom februara ove godine počela kontrolu finansijskih izveštaja za 2010. godinu četiri ministarstva, čime je počela revizija republičkog budžeta za prošlu godinu. Revizori su trenutno u ministarstvima za odbranu, unutrašnje poslove, finansiju i ekonomiju i regionalni razvoj.

Pogledajte još