Vladimiru Arsenijeviću nagrada Narodne biblioteke Srbije

BEOGRAD, 28. februara 2011. (Beta) - Nagrada za najbolju knjigu na srpskom jeziku od najčitanijih dela u mreži javnih biblioteka Srbije dodeljena je u ponedeljak, povodom obeležavanja Dana Narodne biblioteke Srbije, piscu Vladimiru Aresenijeviću za roman "Predator", u prostorijama biblioteke u Beogradu.

Nagradu, koju čine povelja i novčani iznos od 100.000 dinara, ministar kulture Srbije Nebojša Bradić uručio je urednici Izdavačke kuće Samizdat B92 Lidiji Kosovac, jer autor nagradjene knjige nije mogao da dodje na dodelu zbog bolesti.

Bradić je prilikom uručenja nagrade čestitao Narodnoj biblioteci Srbije, koja obeležava 179 godina postojanja i istakao da je ta institucija, pored Matice srpske koja ove godine obeležava 185 godina postojanja, najstarija institucija kulture u Srbiji.

Direktor NBS-a i predsednik žirija Sreten Ugričić rekao je da su u konkurenciji za nagradu bile knjige koje su prema tradicionalnoj godišnjoj anketi sprovedenoj u mreži javnih biblioteka Srbije, dospele na listu 25 najtraženijih medju čitaocima.

Pogledajte još