ILDA ŠAULIĆ ISKRENO O SVOM OCU ŠABANU: Ne prođe dan, a da ga ne spomenem

Skoro dve godine su prošle od kada je poginuo Šaban Šaulić, legenda narodne muzike, a njegova ćerka Ilda sa bolom govori o gubitku oca, a kaže da kada poseti mesta gde je on voleo da ide, prorade emocije koje ne može da kontroliše.

Teška saobraćajna nesreća u kojoj je Šaban Šaulić izgubio život i slike sa mesta nesreće ostale su urezane njegovoj porodici. Ali skupili su, kako kaže Ilda Šaulić, snage da nastave dalje. Šaban je obožavao Krčedin, koji je, kako napominje pevačica, bila njegova oaza mira. Zato, sada kada god ima vremena, voli da obiđe mesto gde imaju porodičnu kuću.

- Uvek pustim suzu. Tamo je i dalje njegova energija koja je prisutna kada god uđem u Krčedin i u kuću. Zato što je on mnogo vremena provodio tamo. Što više idemo tamo, shvatamo zašto je voleo taj mir, vodu i energiju koju reka donosi. To je prosto bila njegova oaza - kaže Ilda Šaulić setnim glasom, pa otkriva da su njena ćerka Ema, ali i sestričina Una nasledile jedan dar od pokojnog dede:

- Ema i Una su imale nedavno prvi susret sa pecanjem. Moj suprug im je pokazivao kako to treba da rade i bilo je vrlo zanimljivo i interesantno. Bože zdravlja kada malo porastu, i one će ići u Krčedin da pecaju.

Ova šarmantna pevačica priznaje da ne prođe dan da ne pogleda u nebo u njenu zvezdu vodilju, tatu Šabana.

- Ne prođe dan a da ga ne spomenem u nekom kontekstu i sigurno je tako. Živim u ovom trenutku. Treba da se bavim muzikom, da snimam i to je najbolja spona sa mojim ocem - ističe ona, za koju je pokojni pevač govorio da je njegova mezimica.

- Ja to znam, i baš smo nedavno pustili video na Jutjubu za pesmu "Ja nemam drugi dom", gde pevam sa tatom i baš sam ponosna na taj koncert, iako sam mislila da je prerano da ga radim, jer ipak nemam toliko hitova, ali sada sam srećna jer je on bio sa mnom na sceni i to će ostati trajno - naglašava ona.

Na pitanje ko ju je u životu više kritikovao od roditelja, Ilda se nije previše dvoumila.

- Mama. Ona uvek ima komentar za nešto. Ali joj nikada ne zameram. Sve što sam zrelija i starija, posebno sada kada imam svoje dete, iskreno se trudim da uspem da jedan veći deo prenesem na Emu, ono što je ona na sestru, brata i mene. Baš ono što jesmo danas je njena zasluga - kaže Ilda.

U poslednje vreme Ildi osim smrti oca, desile su se još neke ružne situacije. Prvo je dobila koronu, a onda i izgubila dete.

- Osoba sam koja i iz onog najgoreg traži tračak zbog čega treba da da se živi dalje, a to je porodica, dete. Tako da naša međusobna podrška je naša najveća pokretačka snaga. Ni sama ne znam ponekad odakle crpim energiju, da li je to urođeno ili nešto što dolazi odozgo? - kaže emotivno Ilda, koja bi volela da dobije i drugo dete:

- To su stvari koje se ne planiraju, ako bog da, bilo bi lepo da Ema ima brata ili sestru. Ali iskreno, bogu hvala na njoj.

Ona nikada nije igrala na kartu seksepila, a za to kaže:

- Uštirkana sam, ali zadovoljna izgledom. Nisam osoba koja može da igra na tu kartu. Volim da vidim da je nešto seksi i umereno, ali ja nemam facu da neke stvari dočaram kao neko ko je zaista provokativan i ume tako da koketira. Možda radim to nesvesno na način gde je primereno meni, a nije vulgarno.

Prema Ildinim rečima, ulica u Šapcu je trebala da se zove po Šabanu Šauliću.

- Kuća je svakako sređena, obnovljena i želim da ona ostane mesto gde ćemo mi da dolazimo. Da li će to jednog dana biti muzej ili će on biti otvoren na nekom drugom mestu, što on svakako zaslužuje, to ćemo videti. A naravno, to za ulicu u Šapcu mislim da je prirodna stvar, zato što je on taj grad na najlepši mogući način proslavio - rekla je ona.

Izvor: Blic.rs
Foto: ildasaulic/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.