LJUBAVNI PRESEDAN: Posle smrti svog partnera, labudica našla novog labuda

Pošto je četiri godine od kada je izgubila svog partnera i dalje bila sama, svi su već bili sigurni da će labudica, gospođa Njubi, do kraja života ostati udovica. Međutim, iznenada, dogodila se ljubav.

Usamljena labudica pronašla je srodnu dušu sasvim slučajno kada su već svi mislili da se to neće nikada dogoditi. Gospođa Njubi je nekada imala svog gospodina Njubija sa kojim je živela na jezeru u Hempstedu.

- Pre desetak godina došla je sa svojim partnerom i ubrzo smo ih prozvali Njubijevi - objašnjava Lujza Grin, volonterka u Udruženju za zaštitu labudova.

Poznato je da labudovi život provode uz jednog partnera, tako da je gospođa Njubi ostala slomljenog srca kada je njen životni saputnik stradao.

- Pre četiri godine zajedno su odleteli i gospodin Njubi je udario u jednu stambenu zgradu i od zadobijenih povreda ubrzo je uginuo. Od tada ona nije napuštala Hepsted i nije pokazivala nikakvo interesovanje za bilo kog labuda koji je ovde navraćao - dodaje volonterka.

Ali zahvaljujući slučajnom dolasku u sklonište za labudove u Šepertonu dogodila se ljubav.

- Ušla je u kavez i oči su joj se srele sa Valasom i očigledno da ju je nešto privuklo njemu. Sve se to odigralo upravo dan uoči uvođenja opšteg karantina u Velikoj Britaniji. Neplanirano smo doneli odluku da ih oboje prenesemo na Hempsted. Kada su stigli, oboje su otplivali na sredinu jezera i sastavili glave i napravili onu poznatu pozu u obliku srca. Bilo je tako romantično - prepričava Lujza.

Ljubav gospođe Njubi i Valasa biće ovekovečena i u knjizi. Inače, njih dvoje su već zasnovali porodicu i dobili potomstvo.

I živeće srećno do kraja života.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još