Ne smemo da potcenimo Indiju

BEOGRAD, 1. marta 2011. (Beta) - Teniser Srbije Viktor Troicki izjavio je da naredne mečeve Dejvis kupa u Novom Sadu ne bi trebalo potcenjivati, jer "Indija ima veoma neugodan tim".

Dejvis kup reprezentacija Srbije od 4. do 6. marta u Novom Sadu igra sa Indijom, u prvom kulu Svetske grupe.

"Ovo su vrlo važni mečevi. Mislim da su svi shvatili ovaj meč kao nebitan i potcenili Indiju. Mislim da ima neugodan tim, sa jednim od najboljih dublova na svetu i sa singl igračem među prvih 100. Moramo ih prvo dobiti, pa ćemo onda pričati", rekao je Troicki.

On je dodao da je "super" što će ekipa igrati u Novom Sadu posle toliko godina i da se nada da će publika doći u velikom broju da je podrži.

"Sigurno da bi bilo lakše ukoliko bi igrao Novak Đoković, ali imamo kvalitet da pobedimo i bez njega. Sigurno je da neće biti lako
", rekao je Troicki.

Teniser Srbije dodao je da je na kraju prošle sezone igrao sjajno i da je nastavio sa dobrim rezultatima i u ovoj godini.

"Osećam se dobro, stigao sam do najbolje pozicije u karijeri, do 18 mesta, što je sjajno. Nadam se da ću nastaviti da igram dobro i dajem sve od sebe", rekao je Troicki.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović najavio je da će sutra doneti odluku da li će Đoković igrati u meču sa Indijom.

"Čuo sam se sa Novakom, on je u blizini Beograda i sutra ću doneti odluku. Prema pravilima ITF-a, sreda je poslednji dan kada se odluka donosi o tome koja će četiri igrača izaći na teren", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, ekipa je maksimalno koncentrisana na meč, jer igra protiv ozbiljnog protivnika.

"Ne smemo da se opustimo. Pripremamo se isto kao i pred finale protiv Francuske u Beogradu. Veliki su profesionalci u pitanju, imaju kompaktan tim, imaju igrača u prvih 100 u singlu, naravno imaju izuzetan dubl tim. Daćemo svoj maksimum, naravno da idemo na pobedu", rekao je Obradović.

On je naglasio da očekuje da će meč sa Indijom biti atrkativan i uzbudljiv.

"Jedan od najboljih dublova svih vremena - Leandro Paes i Mahes Bupati dolazi u Novi Sad. To će zaista biti atraktivno i biće veliki izazov za Nenada Zimonjića i onoga ko bude igrao sa njim u dublu", rekao je Obradović i dodao da su "Viktor, Janko i Novak u izuzetnoj formi" i da će to pokušati da iskoristi na nivou reprezentacije.

Pogledajte još