Preliminarna istraga o izveštaju Dika Martija

0

Euleks je na Kosovu počeo preliminarnu istragu o navodima iz izveštaja izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, potvrdjeno je u toj misiji.

PRIŠTINA, 2. marta 2011. (Beta) – Euleks je na Kosovu počeo preliminarnu istragu o navodima iz izveštaja izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, potvrdjeno je u toj misiji.

Agenciji Beta rečeno je u Euleksu da ta istraga treba da dovede do dokaza koji su neophodni kako bi se eventualno započela zvanična istrage o navodima iz izveštaja Dika Martija.

U Euleksu nisu mogli da kažu koliko će preliminarna istraga trajati.

Portparol Euleksa Kristina Herodes izjavila je medijima u Prištini da rezultati pokrenute istrage treba da se čuvaju u tajnosti.

“Očekujemo dokaze od Dika Martija da bismo započeli detaljniju istragu. Za sada se radi samo o preliminarnoj istrazi”, kazala je ona.

Izveštaj Dika Martija koji je usvojila Parlamentarna skupština Saveta Evrope, tereti premijera Kosova Hašima Tačija i takozvanu Dreničku grupu OVK za organizaciju trgovine ljudskim organima, tokom i odmah posle rata na Kosovu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.