Jelena - ambasador UNICEF-a

Kada su mi ponudili da postanem ambasador UNICEF-a za Srbiju, s oduševljenjem sam prihvatila, jer želim da promovišem zdrav život, izjavila je Jelana Janković na zvaničnoj inauguraciji, pridruživši se ranije proglašenim nacionalnim ambasadorima UNICEF-a u Srbiji: Emiru Kusturici, Aleksandru - Saši Đorđeviću, kao i koleginici Ani Ivanović.

- Pravo na zdravlje jedno je od osnovnih dečjih prava i zato svi moramo da pomognemo da ono bude dostupno, a to znači da moramo još više ulagati u informisanje i edukaciju mladih. Nadam se da će moja podrška biti dodatni podsticaj da zdrav način života postane široko prihvaćen i popularan među mladima - izjavila je Jelena.

Prilikom dolaska u Beograd povodom učešća na humanitarnom teniskom spektaklu "NAJJ Srbije 07“, treća teniserka sveta je u "Moninoj" radnji u centru grada organizovala humanitarnu akciju. Odazvao se veliki broj mladih i roditelja s malom decom, pa se u redu za ulazak u radnju čekalo jedan sat. Po ozarenim licima klinaca reklo bi se da je vredelo - svi su dobili autogram popularne Džej Džej, a pala je i pokoja slika.

Kao i uvek, s osmehom na licu, Jelena je kupcima nudila majice iz limitirane serije u zlatnoj i crvenoj boji, po ceni od 1.500 dinara, kao i priveske u obliku crvenog srca s njenim potpisom, po ceni od 500 dinara.

Prihod od ove kupovine biće preko UNICEF-a usmeren za pomoć mladima i deci Srbije. Jelena je izrazila interesovanje i čvrsto opredeljenje da kroz moć sporta promoviše prava dece i mladih u zemlji, jer je sport od vitalnog značaja za sveobuhvatni razvoj adolescenata.

Ambasadori UNICEF-a su poznate javne ličnosti iz sveta sporta, filma, muzike, pozorišta, s jakim integritetom i uticajem, spremne da javno govore o problemima dece i mladih i da prikupljaju sredstva za razne programe ove organizacije UN.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još