Ko je sve pevao Gadafiju?

Libijski lider Moamer el Gadafi uživao je u zabavama koje su mu priređivale mnoge svetske, ali i neke naše zvezde. Saznajte ko je sve pevao Gadafiju!

Očigledno pop zvezdi Neli Furtado više toliko i ne prija neverovatnih million dolara koje je primila 2007. godine za 45-minutni nastup u Gadafijevu čast u jednom luksuznom italijanskom hotelu, te je odlučila da donira taj novac. Izgleda Neli "nije bila informisana" ko je osoba za koju peva?!

Međutim nije samo Neli Furtado uživala u bogatom čeku sa Gadafijevim potpisom. Pozamašne svote novca su od članova porodica libijskog vođe, kako piše "24 sata", dobili i: Bijonse, Ašer, Maraja Keri, Lajonel Riči i Timbaland.

Bijonse i Ašer pevali su na novogodišnjoj zabavi koju je organizovao Gadafijev sin Muatasim na karipskom ostrvu Sent Barts. Prema nepotvrđenim informacijama, navodi "24 sata", Bijonse je svoj nastup naplatila 2 miliona dolara i to je izgledalo upravo ovako...

Da bi uživo čuli pesme "My All", porodica Gadafi je Maraji Keri platila čak milion dolara. A na spisku bogato plaćenih zabavljača bili su i reper 50 Cent i pevač Lajonel Riči.

Ali, nije Gadafi bio fan samo američke pop scene. Voleo je i dobru našu pesmu, pa je uživao i u hitu Nede Ukraden.

- Rekli su mi da Gadafi zna moju pesmu "Zora je" i da mu se dopada, tako da sam mu je otpevala na uvce, bez muzičke pratnje. A zbog ove pesme je i zahtevano moje prisustvo na skupu jer je jedan od predsednikovih saradnika svoju suprugu upoznao na mom koncertu u Sarajevu upravo uz tu moju pesmu. O predsedniku sam mogla da zaključim da je tada sa svojih šezdesetak godina bio veoma negovan čovek u dobroj kondiciji, a delovao je veoma smireno i odmereno - rekla je Ukradenova za "Scandal", koja je od Gadafija, kao većina žena, dobila zlatni nakit.

Sa Gadafijem su se družile i srpske misice pod vođstvom Vesne Jugović, među kojima je bila i Sanja Papić. "O Sole Mio" mu je zapevao Nikola Rokvić, koji je sa ocem Marinkom i pevačicom Oljom Karleušom takođe bio njegov gost.

Domaće zvezde, za razliku od inostranih koji na neki način "peru ruke", o profesionalnim iskustvima sa Gadafijem imaju samo pozitivne komentare.

- Neverovatno je ono što sada čujem o Gadafiju, uopšte ne verujem da na narod šalje plaćenu vojsku, ako je to istina, onda je za svaku osudu. Sećam se da je trebalo nešto da otpevam, pa sam na uvo bez muzike pevao "O sole mio". Bilo je zanimljivo i on me je pohvalio. Takođe se i rukovao sa mnom, ali mi nije ništa poklonio. Mada meni je interesantnije bilo to što su njegovo obezbeđenje činile isključivo žene, a neke su bile i naše, Srpkinje. Takođe me je fasciniralo i to što je živeo kao nomad, potpuno izolovan u pustinji, šator mu je bio opasan zidinama, a izvan toga imao je čitav kompleks građevina i neverovatan vozni park, tada sam video najnovije modele "poršea" i "ferarija" - kaže Nikola Rokvić za "Alo!".

Za "Alo!", Olja Karleuša je ispričala svoju anegdotu u Libiji:

- Sećam se da sam doživela stres kad smo došli u Tripoli jer su nam uzeli pasoše i rekli da ćemo ih dobiti nazad kada poseta bude završena. Bili smo smešteni u ekskluzivnom hotelu u Tripoliju, a mom prvom susretu sa Gadafijem prethodio je još veći stres jer smo prošli rigoroznu kontrolu pre susreta sa njim, a ja sam onda uspela da zakasnim na taj čuveni prijem pod raskošnim šatorom jer sam propustila prevoz. Mislila sam da će me streljati zbog kašnjenja, pa sam dala gomilu para nekom čoveku da me odveze na tu proslavu. Međutim, nakon još jedne kontrole u trajanju od 10 minuta stigla sam na vreme da se rukujem sa Moamerom el Gadafijem i tada sam stekla utisak da je on jedna veoma korektna osoba.

Svetski šobiznis ili domaća estrada? Neko je ovde ispao iskreniji kad je zarada na "tezgama" u pitanju, zar ne?

K.M.

Pogledajte još