Prvenstvo Srbije u šahu

KRAGUJEVAC, 1. marta 2011. (Beta) - Velemajstor Igor Miladinović pobedio je večeras velemajstora Ivana Ivaniševića u drugom kolu državnog prvenstva, koje se igra u Kragujevcu.

Iznenađenje je priredio i mladi Lazar Nestorović pobedom crnim figurama protiv selektora srpske reprezentacije, velemajstora Siniše Dražića. Ceo poen osvojili su još Branko Damljanović protiv Boška Abramovića i Siniša Šarić protiv Danila Milanovića. Remizirali su Tadić i Pikula, Sedlak i Bogosavljević i Perunović i Luković.

Na tabeli vodi Damljanović sa dva poena, ispred Miladinovića, Nestorovića i Bogosavljevića sa po 1,5 poena. Po jedan poen imaju Luković, Ivanišević, Šarić, Dražić i Pikula, a po pola poena Abramović, Sedlak, Perunović, Milanović i Tadić.

U trećem kolu sutra (15.30) igraju: Luković-Dražić, Ivanišević-Perunović, Bogosavljević-Miladinović, Pikula-Sedlak, Šarić-Tadić, Abramović-Milanović, Nestorović-Damljanović.

Igra se 13 kola, titulu brani Sedlak, a turnir se završava 13. marta. Nagradni fond sa ekstrahonorarima iznosi 795.000 dinara.

Pogledajte još