Partizan pobedio Koper u prijateljskoj utakmici

BEOGRAD, 1. marta 2011. (Beta) - Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Kopru slovenački Koper sa 4:3, u poslednjoj pripremnoj utakmici uoči početka takmičenja u Super ligi Srbije.

Golove za Partizan postigli su Mladen Krstajić u 20, Darko Brašanac u 75, Marko Šćepović u 79 i Dominik Adija u 90. minutu. Strelci u ekipi Kopera bili su Konstantin Vasiljev u u 30. minutu iz jedanaesterca, Davor Bubanja u 66 i Miha Blažič u 86. minutu. Prvu priliku na utakmici imao je Partizan, u 14. minutu, ali je Stefan Savić, posle dodavanja Krstajića, sa dva, tri metra pogodio prečku. U nastavku akcije pokušao je glavom Radosav Petrović, ali je golman slovenačke ekipe bio uspešniji.

Posle toga pokušao je i Zvonimir Vukić, ali se mreža Kopera zatresla u 20. minutu, kada je Vukić dodao do Krstajića, a kapiten crno-belih je u padu poslao loptu u mrežu.

Partizan je nakon vođstva nastavio sa napadima, ali bez pravih šansi, a Koper je izjednačio u 30. minutu, pošto je sa "bele tačke" precizan bio Vasiljev. Pre toga jedanaesterac je dosuđen jer je Krstajić igrao rukom u šesnaestercu. Do kraja poluvremena pokušali su još Savić i Ivica Ilijev, ali nisu uspeli da pogode mrežu. Trener Partizana Aleksandar Stanojević je na poluvremenu zamenio ceo tim, a šanse na početku drugog dela meča imali su Miloš Bogunović, Adija i Šćepović.

Koper je u 66. minutu poveo posle velike greške golmana Živka Živkovića. Bubanja je centrirao iskosa sa leve strane, Živković je loše procenio let lopte, ona ga je preskočila i ušla u mrežu. U 72. minutu Bogunović je pogodio prečku, posle dobrog dodavanja Brašanca, a tri minuta kasnije crno-beli su izjednačili kada je Brašanac dobio loptu u šesnaestercu i zatresao mrežu. Novo vođstvo Partizanu, četiri minuta kasnije, doneo je Šćepović, koji je, posle asistencije Brašanca, uspeo da se oslobodi jednog protivničkog igrača i zatrese mrežu. Koper je izjednačio u 86. minutu kada je Blažič sa oko 25 metara iz slobodnog udarca pogodio Živkovićevu mrežu.

Pobedu Partizanu doneo je novi igrač Adija, koji je posle odličnog dodavanja Ivana Stevanovića lako pogodio praznu mrežu.

Crno beli su počeli utakmicu u sastavu Stojković, Miljković, Savić, Krastajić, Lazevski, Petrović, Tomić, Babović, Vukić, Tejgo, Ilijev. U drugom poluvremenu igrali su Živković, Stevanović, Jovanović, Stanković, Kizito, Kamara, Brašanac, Smiljanić, Bogunović, Šćepović i Adija.

Takmičenje u Super ligi Srbije počinje predstojećeg vikenda, a Partizan će u subotu igrati na gostovanju protiv Inđije.

Pogledajte još