BALASANA POZA ZA SVA ČULA: Oslobodite unutrašnju senzualnost

Težnja da se poboljšaju u svim aspektima svog života, u ljudskoj je prirodi odvajkada, a samim tim, ni seks nije izuzetak.

U isto vreme, stvarnost je takva, da često zaboravljamo da put ka boljem seksu (nakon komunikacije), kreće od malih fizičkih stvari koje sami možemo učiniti da odnose učinimo prijatnijim i strastvenijim – poput joge. Čak i ako niste ljubitelji iste.

Umirujuća "balasana poza" idealna je za one koji žele da oslobode svoju unutrašnju senzualnost, praktikovali jogu ili ne, svakako ne škodi da pokušate. Iznenadiće vas koliko možete uživati.

Dobre strane

Ova poza je idealna za one koji imaju problema sa leđima, baš iz razloga što se umnogome oslanja na istezanje ovog dela tela. Sam položaj je opuštajući. Zbog toga je to često neutralna poza tokom joge, kada vam treba odmor od obavljanja drugih, napornijih.

Kako se izvodi

Potrebno je da partnerka legne na ravnu površinu, odnosno pod, tako što će noge saviti u kolenima, ali ih raširiti tako da se nožni prsti dodiruju.

Čelo treba da je naslonjeno na pod a ruke ispružene ispred, ili, radi bolje potpore, možete se uhvatititi za nešto ispred vas – nogice od kreveta ili slično.

Telo treba da vam je potpuno opušteno.

Partner penetrira sa zadnje strane, tako što je blago pomera ka napred, a sjajno je što kod ove poze, žena sama bira koliko duboko i snažno želi da idete. Takođe, partnerku možete maziti ili masirati u isto vreme, što dodatno podstiče uživanje.

Takođe, u ovoj pozi, veće su šanse da će doživeti orgazam. Uostalom, pokušajte i sami. Šta imate da izgubite? Ništa! A možete doživeti neverovatno iskustvo.

Izvor: Objektiv/Elle
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još