Online press konferencijom najavljen konkurs #HerojUlice2020: Prijavite komšije kojima se ponosite i pomozite im da osvoje vredne nagrade

U skladu sa okolnostima usled pandemije virusa korona, danas je održana online press konferencija izbora za “Heroja ulice 2020.” grada Novog Sada.

Kompanija Color Media Communications, u saradnji sa dnevnim listom Dnevnik i Novosadskom televizijom, drugi put organizuje akciju sa ciljem da podstaknemo Novosađane da u svojoj okolini pronađu ljude za koje veruju da su istinski heroji koji pomažu svojim sugrađanima i čine one sitne stvari za koje verujemo da nas čine ljudima.

Ovom prilikom organizatori su se zahvalili svim sugrađanima koji šalju svoje predloge, a prvo se gledaocima orukom obratio gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, koji se prisetio kako je to izgledalo prošle godine na proglašenju.

Takođe, danas, godinu dana kasnije bili smo u prilici da čujemo I vidimo našu prošlogodišnju pobednicu Marijanu Kresojević. Za one koji ne znaju, Marijana zajedno sa svojim majkom I sestrom Minom sprema obroke za 7 socijalno ugroženih porodica. A pokrenule s u i Facebook grupu "Obrok za porodicu" sa ciljem da se povežu osobe koje bi kuvale onima kojima su obroci potrebni.

Pored toga, već drugu godinu za redom, akciju podržavaju i poznate novosadske ličnosti, pa je tako pevačica Ivana Olujić I ove godine prijavila na konkurs svoje favorite, odnosno heroje i pozdravila gledaoce danas svojom video porukom.

Kolege sa Novosadske televizije već su male priliku da obiđu neke od ovogodišnjih kandidata, pa smo bili u prilici i da vidimo neke od kadrova koje su njihove kamere zabeležile. Uverili smo se, još jednom, koliko je lepo kada se komšije međusobno podržavaju i pomažu i odgledali smo priču o našoj sugrađanki Dragani Lukić koja je omiljena u svom kraju. Komšije kažu da im bezrezevno pomaže, organizuje akcije za uređenje dečijeg igrališta pored zgrade, brine o najstarijim komšijama i na sve načine se trudi da ulepša njihovu svakodnevicu.

Uvek je lepo kada u jednoj ovakvoj akciji učestvuju I naši najmlađi sugrađani. Ksenija I Hristina su sestre koje su među prvima pokrenule akciju prikupljanja pomoći u Novom Sadu za malenu Lanu Jovanović. Pored toga, veliki su ljubitelji životinja pa su udomile I dve napuštene mace. Rado pomažu komšijama I svojim starijim sugrađanima. Lako ćemo ih prepoznati po osmehu I pozitivnoj energiji. Ksenija I Hristina su se, takođe, danas obratile ledaocima zajedno sa svojim roditeljima koji podržavaju akciju.

Danas smo imali priliku da vidimo I čujemo samo neke od sjajnih ljudi koji su učesnici ili podržavaju akciju Heroj ulice. Ukoliko vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite, nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Ili nekoga koga deca iz komšiluka obožavaju?  Prijavite vaše heroje najkasnije do 15. decembra 2020. godine na konkurs putem mejl adrese: herojulice021@gmail.com.

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Na kraju godine biće održan izbor, a na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje, produženi vikend za dve osobe u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji.

 

Pogledajte još