Presečen kanal šverca ljudi

SREMSKA MITROVICA, 07. decembar 2007. (FoNet) - Zajedničkom akcijom sremskomitrovačke i beogradske policije, presečen je još jedan dobro organizovani kanal krijumčarenja ljudi koji iz Turske, Albanije, preko teritorija Srbije i Hrvatske, koji vodi u zemlje zapadne Evrope, saopštila je danas Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici.

Zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljenog prelaska granice i krijumčarenja ljudi, uhapšen je i priveden istražnom sudiji M.I.(46) iz Šida, u čijoj kući su, prilikom pretresa, pronađena četiri turska i četiri albanska državljanina, od kojih četiri maloletna.

Istražni sudija opštinskog suda u Šidu je, posle saslušanja, pustio M.I. da se brani sa slobode, dok su punoletni ilegalni migranti prekršajno kažnjeni sa osam dana zatvora.

Kako se navodi u saopštenju, krajnje odredište migranata koji su sa Kosova, preko Kopnene zone bezbednosti ilegalno dospeli na granicu između Srbije i Hrvatske, bile su Italija i Nemačka, a prilikom dolaska bili su dužni da isplate po 3.000 evra glavnom organizatoru, kosovskom Albancu.

Maloletni strani državljani su, u saradnji sa Centrom za socijalni rad u Šidu, smešteni u prihvatilište za maloletna strana lica u Novom Sadu.

Pogledajte još