Teniski spektakl

Beograd je bio domaćin nezapamćenog teniskog spektakla, humanitarnog dana tenisa pod nazivom "NAJJ 2007", na kome je učestvovalo četvoro naših najboljih tenisera. Novak, Jelena, Ana i Janko bili su najbolji protagonisti ove manifestacije u "Beogradskoj areni", koja je oduševila 20.000 prisutnih fanova

Spektakl je otvorila pevačica Aleksandra Radović, srpskom himnom "Bože pravde". Osim nje, publiku su zabavljali "Beogradski sindikat", "Van Gog", "Bjuti kvins", brejkdens i hip hop igrači, kao i folklorni ansambl. Četvoročasovni program vodili su Dejan Pantelić i Marija Kilibarda, uz veliku podršku Lepog Džonija (Nikola Đuričko), koji je ovom prilikom pokazao i svoje tenisko umeće, igrajući s teniserima uzrasta od 12 do 18 godina.

Na svakih sat vremena na terenu se predstavljao po jedan od naših četvoro tenisera, koji su tom prilikom u publiku bacali po šest teniskih loptica sa svojim potpisom, a svi koji su imali sreće da ih uhvate dobili su vredne poklone. Na pomen imena Novak, cela sala je skočila na noge da pozdravi simpatičnog i harizmatičnog trećeg tenisera na planeti. Zatresla se i "Arena".

Iako ima posebnu podršku publike, Nole je to i opravdao svojim imitacijama. Prvo je imitirao svoju koleginicu Jelenu Janković u govoru, onda igru Marije Šarapove, kao i ponašanje Rafaela Nadala na terenu. Sjajan program, duhovite akcije i dodele priznanja obeležili su ovaj meč, koji je završen posle prvog seta 6:3 u korist Ane i Janka protiv Jelene i Novaka.

Ovom prilikom predsednik Teniskog saveza Slobodan Živojinović uručio je statuu Jeleni Janković za igračicu 2007. godine, a Novaku Đokoviću za igrača 2007. godine. Za najuspešniji klub proglašen je Partizan, što je izazvalo malo zvižduka u sali, dok je za najbolju reprezentaciju proglašena seniorska.

Prihod od prodatih ulaznica deli se na četiri dela, a nakon meča teniseri su otkrili ko će kako raspodeliti svoj novac. Novak Đoković će svoj deo uplatiti deci s Kosova, Ana Ivanović - UNICEF-u, Janko Tipsarević - bolnici u opštini Brus. Jelena Janković će svoj deo podeliti, pa će tako jedan deo utrošiti na renoviranje kuće Zorana Bogdanovića iz Niša, kome je sveća zapalila stan dok je u kafiću gledao Jelenin meč. Ostatkom para obradovaće nekoliko srpskih porodica s Kosova, ali i neke bolesne osobe čija pisma svakodnevno prima.

Humanitarni dan tenisa završen je na najlepši mogući način, pesmom. Dok je Ana nestala u masi klinaca deleći autograme, na binu su se popeli Janko, Jelena I Nole i uz pomoć pratećeg benda otpevali Bajaginu pesmu “Moji su drugovi”, u nadi da će ovakvih manifestacija biti više.

Mnoge poznate ličnosti doprinele su svojim prisustvom ovoj manifestaciji, pa su mesto u počasnoj loži, tik uz teren, zauzeli predsednik Boris Tadić s porodicom, Predrag Danilović, Milka Forcan s porodicom, Seka Aleksić, Miroslav Ilić...

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još