Noć gutača reklama

Ovogodišnja osma beogradska "Noć reklamoždera" u protekla dva dana ugostila je 8.000 zaljubljenika u reklame u Centru "Sava" i pružila šest sati uživanja u  500 naj reklama iz celog sveta

U sada već tradicionalnom izboru za najpopularniju nacionalnu reklamu, ove godine učestvovalo je 30 reklama iz domaće produkcije. Na osnovu glasova publike među top pet ovog puta našlo se šest reklama, pošto su dve imale jednak broj bodova. Laskavu titulu "naj reklame" ponela je prezentacija "Telekoma Srbija", za "Deset godina sa vama".

Specijalna nagrada za naj brend Srbije za 2007. godinu otišla je u ruke naših tenisera, a odmah po završetku humanitarnog egzibicionog meča u "Beogradskoj areni", Nole se pridružio reklamožderima, kako bi primio priznanje. Publika ga je s oduševljenjem pozdravila na reklamožderski način – pištaljkama. 

Još jedna specijalna nagrada za "ambasadora reklamoždera" pripala je trećoj teniserki sveta Jeleni Janković, koja je ovom prilikom izjavila: 

- Obožavam da snimam reklame, i nadam se da će sledeće godine neka od njih ući u konkurenciju i možda i pobediti.

Poseban akcenat ove godine stavljen je na izbor naj non-profit kampanje, a najviše glasova imala je "Đaci vas mole, usporite pored škole" Parking servisa. Kampanju je uradila agencija PRA iz Beograda. 

Hor "Čarolija" pojavio se na bini u fluoroscentnim prslucima, otpevavši pesmu "Kolačići" Marine Perazić. Za naj bilbord proglašen je "Make love, no sleep - Guarana", koju je uradio "Orange studio". Prvi put je dodeljena nagrada za doprinos u advertajzingu "Gren slem reklamoždera", koju je dobio Vladimir Čeh.

Nakon proglašenja posetioci su uživali u pravoj karnevalskoj atmosferi, ambijentu, šarenim balonima, promotivnim štandovima u holu, gde ste mogli da se okrepite sladoledom ili "smokijem". Uživali smo u najkreativnijim ostvarenjima iz Belgije, setu reklama iz Rumunije, retro italijanskim reklamama iz ’60-ih godina, reklami za BMW s Madonom, reklamama najpoznatijih svetskih reditelja Romana Polanskog i Emira Kusturice...

Teško je rečima opisati ovu uzavrelu atmosferu gutača reklama - treba je doživeti.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još