Grad Beograd raskinuo ugovor sa SCT o gradnji petlje

BEOGRAD, 4. marta 2011. (Beta) - Direkcija za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda obavestila je slovenačku kompaniju SCT o raskidu ugovora o izgradnji petlje na severnom delu pristupa mostu preko Save na Adi Ciganliji, objavile su gradske vlasti.

Slovenačka firma je, posle potpisivanja ugovora o gradnji petlje u decembru 2010, proglasila nelikvidnost, što bi, kako se navodi, moglo da utiče na izvršenje obaveza iz ugovora o gradnji petlje "Jurija Gagarina".

Direkcija je, da bi zaštitila interes grada i osigurala da ugovoreni avans od šest miliona evra bude iskorišćen za predvidjene namene, tražila od SCT dopunu bankarske garancije koju slovenačka kompanija nije obezbedila u datom roku.

Zato je Direkcija odlučila da SCT obavesti o raskidu ugovora, o čemu je izvestila i Evropsku investicionu banku prema čijim pravilima će se sprovesti dalji postupak izbora izvodjača radova. U saopštenju objavljenom na sajtu gradske uprave ističe se da raskid ugovora sa SCT neće ugroziti planiranu dinamiku izgradnje mosta i pristupnih puteva.

Pogledajte još