Željko Samardžić: Najponosniji na nagradu "Najboljem tati"

Naš poznati pevač Željko Samardžić održaće svoj, sada već, tradicionalni osmomartovski koncert u Beogradskoj areni. Ljubavne pesme za dame, nežne balade ali i brže pesme, sviraće se i pevati u glas na Dan žena. Portal Nadlanu.com razgovarao je sa Željkom Samardžićem o najneobičnijem poklonu koji je dobio od obožavateljki, šta će pokloniti supruzi za 8. mart, a pokušaće i da vam otkrije recept za večnu ljubav...

Proslavljate 15 godina od održanog prvog solističkog koncerta u Beogradu sa svojom publikom na Dan žena, 8. Marta. Da li postoji poseban razlog zašto baš na taj datum?

- U početku, kada sam koncerte održavao u centru Sava u Beogradu, nije mi bila namera da sve to preraste u jednu tradiciju 8. martovskih koncerata. Moje pesme su duboko ljubavne, čini mi se da je lepši pol većinski na mojim koncertima, i taj dan kao praznik žena se nameće kao jako prikladan za moje predstavljanje beogradskoj publici. Mislim da praznično raspoloženje daje dodatnu lepotu tim koncertima.

Osvojili ste mnogobrojne nagrade. Koja vam je najdraža i zbog čega?

- Među svim nagradama, oskarima, plaketama koje pažljivo čuvam u mom studiju, počasno mesto zauzima jedna na kojoj piše "Najboljem tati". To je poklon od moje kćerke Danijele, sa njenog putovanja u Ameriku. Iskreno, takvo priznanje me čini najponosnijim.

Da li postoji recept za večnu ljubav?

- Ni svaki lek ne deluje jednako na svakog pacijenta. Pouzdani recepti za, na žalost sada tako redak, fenomen zvani "večna ljubav" teško da postoji. Ja svojim pesmama agitujem za ljubav i verujem da time dajem makar mali doprinos i podsticaj onim osećanjima koji nas čini srećnim i zadovoljnim. Tako ću i za koji dan pevati "U ime ljubavi".

(old_image)
Da li dobijate poklone od svojih obožavateljki, i koji je najlepši poklon koji ste dobili?

- Dobijam na poklon razne stvari - od medvedića i cveća do poljubaca. Jednom prilikom sam dobio mikrofon, i to "Shure" na kome obično pevam na nastupima, i to je možda najneobičniji poklon od obožavateljki.

Da li možete da nam otkrijete šta ćete ženi pokloniti za 8. mart?

- Ne, zato što još nisam odlučio. Moja Maja obožava cveće i sa tim ne mogu promašiti. Uostalom, nadam se da ću je usrećiti i učiniti ponosnijom mojim uspešnim 4. po redu koncertom u Beogradskoj areni. Ona se zna radovati mojim uspesima kao svojim.

Koja nas iznenađenja očekuju na vašem koncertu? I gde ćete još nastupati nakon ovog koncerta?

- Mislim da moja publika poprilično zna šta može od mene očekivati tako da tu ima malo prostora za “iznenađenja". Naravno da od mene ne očekuju neki scenski spektakl, plesne korake i sl. Pesme su ono zbog čega pre svega dolaze, i ja ću se potruditi da ih izvedem na najbolji mogući način. U tome će mi pomoći momci i devojke iz mog benda koji se ovih dana marljivo pripremaju za to. Scena će takođe izgledati jako lepo, Sanremovski. "Megaton" je zadužen za ozvučenje i to će da bude na visokom nivou tako da se nadam dobrom provodu i odličnoj atmosferi. Na to sam naviknut u ovom gradu.

- April mesec je planiran za severno-američku turneju. Gostovaćemo u 6 gradova Kanade i Amerike. Po povratku ću završiti preostale pesme, i izdati novi album sa koga su se ovih dana zavrtele pesme - "U ime ljubavi" i "Oči boje dima". Nakon toga priželjkujem koju nedelju odmora a onda slede pripreme za još jednu "ljubavnu adresu", stadion "Koševo" u Sarajevu.

Tekst: Nada Veljković

Pogledajte još