Potpisan ugovor sa Dilojtom za savetnika Jat ervejza

BEOGRAD, 4. marta 2011. (Beta) - Konsultant pri izboru stateškog partnera za JAT biće kuća Dilojt (Deloitte), a novog nacionalnog avioprevoznika u mešovitom vlasništvu Srbija bi trebalo da dobije do kraja godine, rečeno je u petak u Vladi Srbije.

Ministarstvo za infrastrukturu potpisalo je u petak u Vladi Srbije ugovor sa konsultatskom kućom Dilojt koja će biti savetnik u tom poslu. Ugovor su potpisali ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i predstavnik Dilojta Srdjan Petrović.

Vlada je na sednici 16. aprila prošle godine usvojila zaključak o osnivanju nove aviokompanije, pošto su Radna grupa za poslovnu konsolidaciju "Jat ervejza" i menadžment te kompanije konstatovali da ona nije u stanju da posluje profitabilno.

Svi dugovi, pri tom, ostaju u staroj kompaniji i biće vraćeni prodajom imovine. Plan je da se osnuje nova aviokompanija koja bi trebalo da preuzme ulogu nacionalnog avioprevoznika u strateškom partnerstvu sa nekom uspešnom stranom kompanijom, rečeno je novinarima u vladi kada je i ozvaničeno da je će konsultant u tom poslu biti Dilojt.

Rok za okončanje tendera je osam meseci, odnosno novembar ove godine, i u tom periodu treba da se raspiše tender, izvrši upoznavanje sa ponudjačima kao i izbor strateškog partnera od strane Dilojta.

Pogledajte još