Vukčević i Barašin razgovarali o Dobrovoljačkoj

BEOGRAD, 4. marta 2011. (Beta) – Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i glavni tužilac BiH Milorad Barašin razgovarali su u petak o slučaju poznatom kao Dobrovoljačka ulica zbog kog je u Beču uhapšen penzionisani general Armije BiH Jovan Divjak.

“Nismo dobili nijedan zvaničan dokument u vezi sa hapšenjem Jove Divjaka u Beču. U onom momentu kada dobijemo papire mi ćemo reći nešto više o tome”, rekao je zamenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić novinarima u Beogradu.

On je precizirao da se radi o predmetu “Dobrovoljačka ulica”, i da se o tom slučaju vodi istraga u Srbiji i Bosni i Hercegovini zbog čega su se u petak telefonom čula dva tužioca.

Divjak koji je bio general Armije BiH tokom napada na jedinicu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine, uhapšen je u četvrtak na bečkom aerodromu po poternici koju je za njim raspisala Srbija. Zbog tog slučaja je 2010. godine u Londonu, na zahtev Srbije, uhapšen bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić koji je kasnije oslobodjen.