Premijer uručio nagradu najboljem preduzetniku u 2010.

BEOGRAD, 4. marta 2011. (Beta) - Preduzeću "Execom" (Eksekom) iz Novog Sada, koje se bavi projektovanjem i programiranjem informacionih sistema, u petak je u Beogradu uručena Blicova nagrada za najboljeg preduzetnika u 2010. godini.

Nagradu u okviru akcije dnevnih novina Blic i Banke Inteza, vlasniku te firme Petru Uliću uručio je predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković koji je rekao da je preduzetništvo osnov svih razvijenih tržišta.

"Pogrešno je širiti lažni optimizam, ali pogrešno je širiti i pesimizam. Preduzentici nisu pesimisti, pesimisti su ljudi koji ne veruju u svoje mogućnosti", kazao je Cvetković u prostorijama Banke Inteza gde je uručena nagrada.

Cvetković je naveo da će Vlada Srbije aktivno podržati preduzetnike, posebno njihov izvozni potencijal i istakao da preduzetnici pomažu razvoju države.

Pored Eksikoma, u konkurenciji za nagradu bili su preduzeće "Aura" iz Niša koje se bavi proizvodnjom kozmetičkih proizvoda, Mlekara Veličković iz Surdulice, kompanija Atlas iz Užica koja prozivodi nameštaj i kompanija Almak iz Kladova koja izradjuje metalne proizvode.

Pogledajte još