Tužilaštvo BiH traži izručenje Divjaka

0

Tužilaštvo BiH je, preko Ministarstva pravde, uputilo u petak predlog austrijskim vlastima za donošenje molbe za izručenje Jovana Divjaka pravosudju BiH.U saopštenju se navodi da se "ovaj zahtev temelji na …

SARAJEVO, 4. marta 2011. (Beta) – Tužilaštvo BiH je, preko Ministarstva pravde, uputilo u petak predlog austrijskim vlastima za donošenje molbe za izručenje Jovana Divjaka pravosudju BiH.

U saopštenju se navodi da se “ovaj zahtev temelji na činjenicama da je u Tužilaštvu BiH, u Posebnom odeljenju za ratne zločine, u procesu predmet koji se odnosi na dogadjaje u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu”.

“U tom predmetu je donesena naredba o sprovodjenju istrage protiv više osumnjičenih. Predmeti ratnih zločina koji su se desili u BiH i gde su osumnjičeni državljani BiH, u nadležnosti su pravosudja Bosne i Hercegovine”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Ranije u petak Ministarstvo spoljnih poslova BiH uputilo je protestnu notu Srbiji zbog hapšenja Jovana Divjaka u Beču. Ministar spoljnih poslova BiH Sven Alkalaj je rekao da će BiH tražiti da se Divjak brani sa slobode uz kauciju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.