fbpx

Počeo Karneval u Riju

RIO DE ŽANEIRO, 4. marta 2011. (Beta) - Gradonačelnik Rio de Žaneira Eduardo Paeš predao je u petak uveče ključeve grada mitskom vladaru zabave, kralju Mamu, čime je zvanično počeo najveći karneval u svetu.

Karneval u Riju trajaće pet dana, tokom kojih će, kao i svake godine, ulice biti pune ljudi. Na najpoznatijem svetskom karnevalu učestvuje svake godine stotine hiljada ljudi.

"S velikom radošću predajem ove ključeve kralju Momu", izjavio je gradonačelnik Paeš, koji je i sam bio igrač sambe, dok je kao perkusionista svirao na ranijim karnevalima, javile su agencije.Karneval svake godine, od 1930, otvara kralj Momo. Uoči Karnevala održava se takmičenje na kojem se bira kralj, a glavni uslov da se osvoji ta počasna titula je da pobednik bude teži od 150 kilograma.

Očekuje se da će ove godine oko 756.000 ljudi učestvovati na karnevalu u Riju, medju kojima i veliki broj gostiju iz inostranstva. Tokom održavanja karnevala, kao i ranijih godina, hotelski kapaciteti u Riju su u potpunosti popunjeni.

Pogledajte kako su tekle pripreme na ulicama Rija

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.