Stivenu Sondhajmu nagrada Lorens Olivije

0

Brodvejski kompozitor i pisac stihova za mjuzikle Stiven Sondhajm dobiće specijalnu nagradu Lorens Olivije na svečanoj dodeli britanskih pozorišnih priznanja u Londonu.Organizatori su saopštili da će 80-godišnji Sondhajm nagradu primiti …

LONDON, 5. marta 2011. (Beta-AP) – Brodvejski kompozitor i pisac stihova za mjuzikle Stiven Sondhajm dobiće specijalnu nagradu Lorens Olivije na svečanoj dodeli britanskih pozorišnih priznanja u Londonu.

Organizatori su saopštili da će 80-godišnji Sondhajm nagradu primiti lično, na svečanosti zakazanoj za 13. mart u londonskom teatru Rojal Druri Lejn. Medju najpoznatijim Sondhajmovim komadima su “Priča sa zapadne strane”, “Mala noćna muzika” i “Svini Tod: Pakleni berberin iz Ulice Flit”. Sondhajm je 1991. dobio Oskara za najbolju originalnu pesmu u filmu “Dik Trejsi”.

Specijalna nagrada Lorens Olivije ranijih godina dodeljena je Aleku Ginisu, Džudi Denč i Semu Mendesu. Najviše nominacija za nagrade Olivije ove godine ima mjuzikl “Love Never Dies” Endrua Lojda Vebera i rimejk komada “After the Dance” Terensa Ratigana.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.