Priština još ne predstavlja platformu ni pregovarački tim

PRIŠTINA, 5. marta 2011. (Beta) - Vlada Kosova još nije predstavila platformu za početak pregovora s Beogradom, a u ponedeljak će od Skupštine Kosova zvanično zatražiti odobrenje za početak tog procesa, piše u subotu prištinski dnevnik "Koha Ditore".

"Vlada će tražiti dozvolu parlamenta da u utorak počne dijalog sa Srbijom bez predstavljene detaljne strategije za taj proces", navodi list i podseća na postojeće zvanične platforme budućih razgovora Beograda i Prištine.

"Jedine zvanične platforme do šada su niz tema koje je okupio (posrednik Evropske unije u pregovorima Beograda i Prištine) Robert Kuper u vezi s odnosom dve zemlje, kao i platforma razgovora koju je pripremio Beograd, odnosno šef srpske ekipe Borislav Stefanović" navodi taj dnevnik.

Vlada Kosova je, prema pisanju "Kohe", već potvrdila Kuperovoj kancelariji da će šef kosovske delegacije, zamenica premijera Edita Tahiri, u utorak u Briselu predvoditi prištinski pregovarački tim, ali još nije predstavila ostale članove prištinske delegacije.

Tahirijeva i ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj otputovali su uoči početka pregovora u Vašington, a izvori "Koha Ditore" navode da će se tamo sastati sa zamenikom državnog sekretara SAD Džejmsom Stajnbergom, sa kojim će razgovarati o predstojećem dijalogu.

Pogledajte još