"Slaviju" hoće svi veliki strani igrači

"JAT hotel Slavija" će, za razliku od nekih drugih hotela i preduzeća, biti prodat po realnoj ceni, između 40 i 50 miliona evra − izjavio je za "Privredni pregled" direktor hotela "Slavija" Veselin Jovićević. Osvrćući se na informacije da je grupa beogradskih hotelijera zainteresovana da kao konzorcijum učestvuje u privatizaciji "Slavije", on je rekao da je to hotelsko preduzeće veliki zalogaj za bilo kog domaćeg kupca. Jovićević dodaje da se za kupovinu "Slavije" već interesuju veliki inostrani igrači, odnosno najpoznatiji svetski hotelski lanci. "JAT hotele Slavija“ čine dva objekta (stari i novi ili "Slavija A"), sa ukupno 960 ležajeva, od kojih je 730 u funkciji. Prosečna popunjenost kapaciteta u "Slaviji A" kreće se između 65 i 70 odsto, a u starom delu blizu 40 odsto. Direktor Jovićević kaže da su zarade zaposlenih iznad proseka u grani, ali da nisu zadovoljni tehničko-tehnološkom opremljenošću. 

- Ovo je veliki hotel i svaka investicija je velika i skupa - kaže Jovićević, dodajući da je, bez obzira na otpuštanja i penzionisanja zaposlenih u proteklom periodu, hotel i dalje ponosan na svoje kadrove. 

- Sve što nemamo nadoknađujemo dobrom i kvalitetnom uslugom - ističe direktor "Slavije". Na nedavno održanom 26. zboru ugostiteljsko-turističkih radnika Srbije u Vrnjačkoj Banji, petočlana ekipa "Slavije" osvojila je dva šampionska pehara i dve zlatne medalje, što ih je svrstalo među najuspešnije učesnike ove tradicionalne manifestacije. Direktor Jovićević kaže da su ove medalje i pehari dokaz da "Slavija", i pored svega, opstaje, da ima dobre kadrove i da drži svoje mesto u vrhu srpskog ugostiteljstva. 

- Naša ekipa je bila mala, ali odabrana. Pošto "Slaviji" predstoji privatizacija, i ovi uspesi možda mogu da povećaju cenu hotela - kaže Jovićević. U pripremanju jela pred gostom pehar ukupnih pobednika pripao je Gordani Mialjević i Sretenu Tomiću, a u takmičenju recepcionera Srđanu Jovanoviću. Zlatne medalje osvojili su Jelena Molović (sobarice) i Dragoslav Radenković (barmeni).

("Pregled")

Pogledajte još