Nije podneta optužnica protiv Vesne Bosanac

BEOGRAD, 6. marta 2011. (Beta) - Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je u nedelju da nisu tačne informacije, objavljene u pojedinim hrvatskim medijima, da je podignuta optužnica protiv direktorke Bolnice u Vukovaru Vesne Bosanac.

"U skladu sa strategijom revidiranja premeta preuzetih od vojnog pravosudja, Tužilaštvo je preduzelo preostale procesne radnje tako što je dalo nalog da se, u skladu sa Sporazumom o saradnji sa hrvastkim Državnim tužilaštvom, uzme izjava od jednog svedoka u predmetu Vesna Bosanac, u cilju zatvaranja predmeta ili njegovog ustupanja", piše u saopštenju.

Ukazuje se i da začudjuju netačne informacije, koje unose konfuziju u uspešnu regionalnu saradnju srpskog i htvatskog tužilaštva, poput navodnog spiska od 390 hrvatskih branitelja ili poput informacije da je Tužilaštvo, u okviru predmeta Velebit-Maslenice zatražilo istragu protiv najviših funckionera hrvatske policije.

Portparol hrvatske policije Krunoslav Borovec izjavio je u nedelju da je policija nedavno ispitala direktorku vukovarske bolnice Vesnu Bosanac povodom krivične prijave iz Srbije zbog navodnog ratnog zločina u Vukovaru 1991.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.