U Vladi 21 član i 17 ministarstava

BEOGRAD, 6. marta 2011. (Beta) - Rekonstruisana Vlada Srbije imaće 21 člana i 17 ministarstava, saopšteno je u nedelju uveče iz Vlade Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, vlada će u ponedeljak uputiti Skupštini Srbije Predlog zakona o ministarstvima i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o vladi.

Rekonstruisanu vladu činiće ministarstva spoljnih poslova, odbrane, unutrasnjih poslova, finansija, pravde, kao i ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Vladu će činiti i ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, ministarstvo za infrastrukturu i energetiku, ministarstvo za drzavnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava, ministarstvo prosvete i nauke, ministarstvo omladine i sporta, ministarstvo zdravlja i ministarstvo rad i socijalne politike.

Vladu će činiti i ministarstvo zivotne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, ministarstvo za Kosovo i Metohiju i ministarstvo vere i dijaspore.

Pogledajte još