fbpx

Na FEST-u prodato 93.000 ulaznica

BEOGRAD, 6. marta 2011. (Beta) - Ovogodišnji 38. Medjunarodni filmski festival (FEST), koji će u nedelju biti svečano zatvoren u Beogradu, posetilo je 93.000 ljudi sa kupljenim ulaznicama, rekao je u nedelju u Sava centru direktor direkcije FEST-a Miloš Paramentić.

Paramentić je na završnoj konferenciji za novinare 39. FEST-a rekao da je zadovoljan ovogodišnjim festivalom, kao i da se ni jedan ozbiljniji propust nije dogodio, što je veoma ohrabrujuće obzirom da je filmove u Sava centru, Domu omladine Beograd i Dvorani kulturnog centra Beograd gledalo oko 115.000 ljudi.

Umetnički direktor FEST-a Borislav Andjelić podsetio je da je na ovogodišnjem festivalu prikazano 70 filmova u šest programskih celina: Glavni program, Holivud, Evropa van Evrope, Evropa u Evropi, Panorama svetskog filma i Izabrani dokumentarci.

Politikina nagrada "Eritrocit" za najbolji film prikazan u okviru takmičarskog programa "Evropa van Evrope", dodeljena je makedonskom filmu "Majki/Majke" reditelja Milča Mančevskog.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.