Predsednik kanadskog parlamenta na koncertu srpskih igara

0

Predsednik kanadskog parlamenta Piter Miliken (Peter Milliken) bio u subotu gost na koncertu "Otavi sa ljubavlju" koji je priredila Akademija srpske narodne igre "Bata Marčetić" iz Toronta.Koncert je održan u …

OTAVA, 7. mart 2011. (Beta) – Predsednik kanadskog parlamenta Piter Miliken (Peter Milliken) bio u subotu gost na koncertu “Otavi sa ljubavlju” koji je priredila Akademija srpske narodne igre “Bata Marčetić” iz Toronta.

Koncert je održan u jednoj od najznačajnijih kulturnih institucija Kanadskom muzeju civilizacije, starijem od veka i po. U njegovim stalnim postavkama, kolekcijama i depoima, kao i na izložbama smešteno je više od 3.000.000 eksponata. Muzej svake godine privuče gotovo 1.500.000 posetilaca iz Kanade i celog sveta.

Gosti na koncertu “Otavi s ljubavlju” bili su i drugi kanadski zvaničnici, zatim predstavnici otavske srpske crkve “Sveti Stefan”, ambasadorka BiH Biljana Gutić-Bjelica, kao i ambasador Srbije Zoran Veljić.

Tokom dvočasovnog koncerta izvedeno je 15 igračkih i dve instrumentalne numere iz svih krajeva Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju, kao i igre iz Republike Srpske.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.