Venger sprema "napad" na Barselonu

BEOGRAD, 7. marta 2011. (Beta) - Fudbaleri Arsenala gostuju kod Barselone u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona, a trener engleske ekipe Arsen Venger najavio je da će "tobdžije" napasti domaćina.

U prvoj utakmici koja je odigrana pre dve nedelje u Londonu, Arsenal je napravio preokret i pobedio sa 2:1.

"Biće nam potrebni sveži igrači, jer ćemo u Barseloni morati mnogo da trčimo. Iako smo pobedili u prvom meču, to nam ne garantuje ništa i ne smemo da se branimo. Ne možete da odete u Barselonu i da odigramo 0:0. Uostalom, Arsenal nikada nije ni igrao tako. Pokušaćemo da iskoristimo svoje prilike", rekao je Venger engleskim medijima.

Venger će u revanšu verovatno moći da računa na kapitena Seska Fabregasa koji je prethodnih nedelja bio povređen.

Fudbaler sredine terena "tobdžija" Džek Vilkšir kazao je da bi Fabregasov povratak mnogo značio za celu ekipu.

"Nadam se da će Sesk moći da nam pomogne u sutrašnjoj utakmici. On je veliki igrač, kapiten ekipe i pravi vođa na terenu", naveo je Vilkšir.

Ekipa Barselone sutra neće moći da računa na svog kapitena, štopera Karlosa Pujola koji se još nije oporavio od povrede kolena.

Na klupi prvaka Španije najverovatnije će ipak biti glavni trener Pep Gvardiola, koji je prethodnih dana zbog bolova u leđima bio u bolnici. Ipak, španski stručnjak je u subotu izašao iz bolnice, vodio ekipu u prvenstvenoj utakmici protiv Saragose, a potom se vratio na lečenje.

"U utakmicu protiv Arsenala moramo da uđemo psihički snažni, jer se radi o najvažnijoj utakmici sezone. Bitno je da im ne dozvolimo da postignu gol, a siguran sam da će na drugoj strani Mesi, Vilja i Pedro zatresti protivničku mrežu", kazao je Sejdu Kejta, igrač sredine terena Barselone.

Arsenal i Barselona su i prošle sezone igrali u četvrtfinalu Lige šampiona, kada je španski tim ubedljivo slavio.

"Biće drugačije nego tada, jer je Arsenal sada iskusniji. Mi igramo dobro u domaćem prvenstvu i to nam daje dovoljno samopouzdanja da možemo da budemo uspešni i u Evropi", zaključio je Kejta.

Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona Barselona-Arsenal igra se u utorak od 20.45 na stadionu Nou Kamp.

Pogledajte još