Državi možda ni dinar od prodaje Maksija

0

U budžet Srbije od poreza na prodaju Delta Maksija belgijskom Delezu možda neće ući ni dinar, piše danas sajt Pištaljka koji istražuje zloupotrebe službenog položaja u vlasti, preduzećima i institucijama.U …

BEOGRAD, 7. marta 2011. (Beta) – U budžet Srbije od poreza na prodaju Delta Maksija belgijskom Delezu možda neće ući ni dinar, piše danas sajt Pištaljka koji istražuje zloupotrebe službenog položaja u vlasti, preduzećima i institucijama.

U tekstu se pojašnjava da se, po zakonu, osnovica za porez na kapitalnu dobit odreduje na osnovu odnosa izmedju nabavne i prodajne cene odnosno u slučaju Maksija izmedju uloženog i zaradjenog.

To znači, kako se navodi, da će poreznici, ako se ispostavi da su ulaganja u Maksi bila veća od 932 miliona evra, koliko Delez plaća za taj lanac trgovina, konstatovati takozvani kapitalni gubitak i u budžet Srbije neće se sliti ni dinar.

Da će naplaćeni porez biti znatno manji od cifre kojom se spekuliše smatra i član Ekonomskog saveta premijera Srbije Milojko Arsić koji takodje kaže i da ne zna koliko je tačno uloženo u Maksi.

“Sigurno je da se u budžet neće sliti najavljenih 93 miliona evra. To bi se desilo samo ukoliko je Mišković dobio Maksi za džabe, a svi znamo da se to nije desilo”, rekao je za Pištaljku Arsić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.