Milanović prihvata ulogu favorita u meču protiv Juga

BEOGRAD, 7. marta 2011. (Beta) - Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović prihvatio je u ponedeljak ulogu favorita u četvrtfinalnoj utakmici protiv dubrovačkog Juga, u kojoj bi crno-beli pobedom napravili veliki korak ka završnom turniru Evrolige.

"Nama je ovo najvažnija utakmica u dosadašnjem toku sezone. U situaciji smo da kao domaćini imamo ulogu favorita na koju pristajemo. Normalno je što na Banjici uvek idemo na pobedu. Jug je izuzetna ekipa, oni imaju veliku tradiciju još iz vremena bivše Jugoslavije i znaju da igraju vaterpolo bez obzira na sastav", rekao je Milanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je u prvoj utakmici u četvrtfinalnoj Grupi A pobedio Jadran iz Herceg Novog sa 13:8, a Jug je bio bolji od Budve sa 10:6.

"Pobeda protiv Juga bi nam širom otvorila vrata 'fajnal fora'. Zahvaljujući toj pobedi imali bismo veće šanse za osvajanje prvog mesta u grupi i tako bismo dobili lakšeg protivnika na završnom turniru", rekao je trener srpskog šampiona i podsetio da Jug već sedam, osam godina uzastopno igra na završnim turnirima Evrolige.

Na pitanje čega se najviše plaši u predstojećoj utakmici, Milanović je rekao da će njegov tim najviše obratiti pažnju na trojicu igrača Juga - Nikšu Dobuda, Mara Jokovića i Sandra Sukna.

"Oni su najopasniji i obratićemo posebnu pažnju na njih. Ne smemo da dozvolimo da nam tokom utakmice pada koncentracija. Mislim da smo individualno jači od Juga, probaćemo jakom i kvalitetnom odbranom to da iskoristimo", rekao je on.

Vaterpolista Partizana Milan Aleksić rekao je da je utakmica sa Jugom najvažniji meč u dosadašnjem toku sezone i da od protivnika ne očekuje iznenađenje.

"Ovo je najvažnija utakmica u dosadašnjem toku sezone i do sada najkvalitetniji protivnik. Sa njima smo uvek igrali izuzetno kvalitetne mečeve, dobro se poznajemo i ne očekujem nikakvo iznenađenje. U ovakvim utakmicama uvek ima motiva, a pobeda bi nam mnogo olakšala plasman na 'fajnal for' ", rekao je Aleksić.

Vaterpolista Partizana Marko Čuk rekao je da se ekipa dobro pripremala za predstojeću utakmicu i da se nada pobedi.

"Ulazimo jako motivisani u ovu utakmicu. Dobro samo se pripremali prethodnih sedam dana. Napravili smo kvalitetnu analizu igre Juga i nadam se da ćemo uz podršku publike doći do pobede", rekao je Čuk.

Utakmica drugog kola četvrtfinalne Grupe A u Evroligi Partizan-Jug igra se u četvrtak od 18.30 na plivalištu na Banjici.

Pogledajte još