Opozicija najavila da neće podržati zakon o sportu

BEOGRAD, 7. marta 2011. (Beta) - Poslanici opozicije u Skupštini Srbije najavili su u ponedeljak da neće podržati predloženi zakon o sportu, a posebno su kritikovali rešenja o privatizaciji klubova.

U raspravi, vladajuća Socijalistička partija Srbije (SPS) izrazila je nadu da će se otkloniti sve nejasnoće i nedoumice koje postoje u zakonu, posebno o privatizaciji klubova. Poslanici SPS su postavili pitanje da li se kroz transformaciju i promenu statusa krši ustavna odredba udruživanja i da li će država pravo korišćenja zemljišta koje imaju sportske organizacije smatrati državnim ili društvenim kapitalom u njima.

Poslanik Demokratske stranke Srbije (D S S) Aleksandar Pejčić rekao je da je "najveći kamen spoticanja" transformacija klubova i da u vezi s tim D S S ima najviše zamerki.

Poslanik Srpske radikalne stranke Sladjan Mijaljević rekao je da su radikali podneli blizu 60 amandmana na predloženi "rogobatan i nedovršen" zakon. Mijaljević je kazao da predloženim rešenjima klubovi gube autonomiju, da je mnogo veće i nepotrebno mešanje države u rad klubova i upitao ko će da zaštiti klub koji ne želi da se privatizuje.

Poslanici Srpske napredne stranke ocenili su da predloženi zakon ima mnogo nedostataka i naveli da su podneli 98 amandmana ali da "ni tolika količina" amandmana ne može uticati da se zakon poboljša.

Pogledajte još