Zvezda predstavila amandmane na zakon o sportu

BEOGRAD, 7. marta 2011. (Beta) - Predsednik Pravne komisije Crvene zvezde Zoran Ivošević rekao je da je taj klub poslaničkim grupama u Skupštini Srbije predstavio svojih 15 amandmana na Predlog zakona o sportu, za koji je rekao da ima "mnogo mana".

Ivošević je novinarima u parlamentu kazao da se ti amandmani odnose na privatizaciju klubova jer kako je naveo, sportski klubovi nisu privredna društva nego udruženja građana.

Dodao je da su sportski klubovi, kao pravno lice sa privatnom svojinom, već vlasnici stadiona i objekata i upitao šta će onda biti predmet privatizacije.

Ivošević je upitao i šta će biti posle privatizacije jer, kako je naveo, zakon naređuje da će sportski klubovi biti otvorena akcionarska društva.

On tvrdi da zakon ne može zabraniti klubovima da budu udruženja građana.

Prema njegovim rečima, ambicija je države da u klubovima sa društvenim kapitalom delegira svoje predstavnike od kojih će onda zavisiti zaključenje bilo kog ugovora, a i bez njihove saglasnosti neće moći da bude donet ili promenjen statut.

Ivošević je kazao da se danas u parlamentu nije sreo sa predstavnicima Demokratske stranke i G17 plus za koje je rekao, da su osetljivi na ova pitanja.

Skupština Srbije počela je danas načelnu raspravu o Predlogu zakona o sportu koji mesecima privlači pažnju sportske javnosti i čije usvajanje se najavljuje od 2001. godine.

Pogledajte još