Tadić počinje zvanični deo posete Japanu

0

Predsednik Srbije Boris Tadić danas počinje zvanični deo četvorodnevne posete Japanu, tokom koje će razgovarati s državnim zvaničnicima i vodećim privrednicima te zemlje.Kako je saopštila predsednikova pres služba, Tadić će …

TOKIO, 8. marta 2011. (Beta) – Predsednik Srbije Boris Tadić danas počinje zvanični deo četvorodnevne posete Japanu, tokom koje će razgovarati s državnim zvaničnicima i vodećim privrednicima te zemlje.

Kako je saopštila predsednikova pres služba, Tadić će se u Tokiju sastati s japanskim carem Akihitom, premijerom Naoto Kanom i predsednikom Donjeg doma japanskog parlamenta Takahiro Jokomoćijem.

Tadić će u japanskoj prestonici razgovarati i s predstavnicima Japanske banke za medjunarodnu saradnju i Japanske agencije za medjunarodnu saradnju, a učestvovaće i na biznis forumu u organizaciji ambasade Srbije u Japanu.

Predsednik Srbije će tokom posete Japanu, koja će trajati do 10. marta, boraviti i u Nagoji, Kjotu i Osaki, gde će razgovarati s predstavnicima vodećih japanskih kompanija.

jlv/gor/dar

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.