RASTE BROJ OBOLELIH NA RESPIRATORIMA: Preminulo 57 osoba, 6.903 nova slučaja koronavirusa

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 18.232 osoba, njih 6.903 je pozitivno, dok je nažalost 57 osoba preminula.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 279 pacijenata.

Podsećamo, usled pogoršane epidemiološke situacije, juče su na snagu stupile nove mere koje će umnogome promeniti naš dnevni ritam. Veliki broj objekata koje bismo u slobodno vreme obilazili tokom vikenda je zatvoreno, te tako obavljanje kupovine, odlazak u restoran, kod frizera ili u teretanu nije na listi "vikend aktivnosti" bar za neko vreme.

Nove mere se pre svega odnose na skraćenje radnog vremena gotovo svih objekata u Srbiji koji su od juče zatvoreni posle 17 sati. I ovoga puta, u prvom planu su ugostiteljski objekti, međutim, sada su novim, pooštrenim merama obuhvaćene i mnoge druge uslužne delatnosti.

Direktor Kliničkog centra Srbije, profesor Milika Ašanin kaže da je u tu bolnicu primljeno 80 pacijenata i da je izuzetno teška noć za nama.

Milika Ašanin je gostujući u Dnevniku RTS-a izjavio da je kovid bolnica Batajnica došla ne u pravom, nego u poslednjem trenutku.

- Mi smo u toku noći imali 80 prijema, bila je izuzetno teška noć. Prijemi su počeli od 17 časova. To su pacijenti sa srednje teškom i teškom slikom, obostrane penumonije. Sa Infektivne klinike je došao 41 pacijent, 27 iz KBC Bežanijska kosa, bilo je pacijenata iz KBC Zvezdara, Zemuna. Osam njih je zahtevalo da budu primljeni u intenzivnu negu. Najmlađi pacijent ima 33 godine, najstariji pacijent 91 godinu - ističe Ašanin.

Izvor: Blic.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još