Bivši akcionari "C marketa" najavili proteste

BEOGRAD, 8. marta 2011. (Beta) - Bivši akcionari "C marketa" najavili su u utorak da će od četvrtka, 10. marta, ponovo protestovati ispred zgrade Vlade Srbije i tražiti preispitivanje prodaje tog trgovinskog lanca kompaniji Delta.

Delta je krajem 2005. godine kupila 76 odsto akcija "C marketa" po ceni od 300 evra po akciji, što je iznosilo ukupno 44 miliona evra. Kupovina je obavljena preko firme "Primer C" koju je osnovao bivši direktor C marketa" Slobodan Radulović.

Radulović je u bekstvu od 2006, kada je optužen kao jedan od vodja "stečajne mafije", koja se pred Specijalnim sudom u Beogradu tereti da je po znatno nižim cenama kupovala preduzeća u stečaju ili uzimala proviziju od njihove prodaje.

Komisija za zaštitu konkurencije je krajem 2007. donela rešenje kojim se zbog sticanja monopolskog položaja ne odobrava koncentracija Delte i C marketa. Delta je osporila rešenje Komisije i do sada Upravni sud nije doneo pravosnažno rešenje.

Drugostepeni sud je krajem januara ove godine odbacio tužbu malih akcionara C marketa koji su tvrdili da ih je Radulović ucenjivao da prodaju akcije i to po ceni koja je četiri puta bila niža od tržišne.

Pogledajte još